ACTUALITATE 5 aprilie 2016

Concert JAZZ & Beethoven la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 904 vizualizări

Asociația de Tineret „Ecou” și Teatrul „Andrei Mureșanu” organizează în 6 mai, de la ora 19 la sala ARTA, concertul JAZZ & Beethoven al trioului condus de pianistul Sárik Peter.

„Artiștii Peter Sarik (piano), Tibor Fonay (bass guitar, double bass), Attila Galfi (drums) vă invită la un concert cu prelucrări jazz ale unor simfonii și sonate clasice ale lui Beethoven”, informează organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Concertul îmbină Beethoven cu jazz, într-un proiect, credem noi, cu adevărat extraordinar pentru Sfântu Gheorghe. Trebuie să subliniez că ziua concertului coincide cu ziua de naştere a lui Peter şi abia aştept să sărbătorim împreună”, a spus marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul de proiecte al asociaţiei „Ecou”, Mădălin Guruianu.

Sárik Peter a spus în aceeaşi conferinţă de presă de marţi: „Concertul ar putea părea ciudat pentru fanii de muzică clasică pentru că noi am schimbat câte ceva şi am mai improvizat. Sunt sigur că dacă Beethoven ar trăi acum ar fi de acord cu interpretarea noastră. Potrivit documentării mele, acest maestru al muzicii clasice era genial, puţin nebun, dar deschis la minte şi căuta întotdeauna lucruri noi”.

Sárik Peter a mai concertat de două ori la Sfântu Gheorghe, de fiecare dată alături de Luiza Zan: la deschiderea festivalului „Atelier” din 2015 şi în turneul „Heritage” din 2016.

Preţul unui bilet este 20 de lei. Organizatorii anunţă că sunt doar 100 de bilete disponibile.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.