ACTUALITATE 7 aprilie 2016

Vremea rămâne caldă, dar devine instabilă. Prognoza meteo pentru vineri şi sâmbătă

de Covasna Media | 768 vizualizări

VINERI. Vremea va fi caldă pentru această dată, deşi valorile termice diurne vor fi în general în scădere faţă de ziua precedentă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, mai scăzute pe litoral, spre 13...14 grade, iar cele minime se vor situa între 4 şi 14 grade. Înnorările se vor accentua treptat în jumătatea de vest a ţării, unde, cu precădere seara şi în cursul nopţii, vor fi pe arii extinse averse şi descărcări electrice, iar local, mai ales în zona Munţilor Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. În estul teritoriului vor fi unele înnorări, dar ploile se vor semnala izolat. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte.

La munte, înnorările se vor accentua treptat masivele vestice şi sud-vestice unde, îndeosebi seara şi în cursul nopţii pe arii extinse se vor semnala averse şi descărcări electrice. În restul zonelor montane însă cerul va fi temporar noros, iar ploi de scurtă durată se vor semnala pe spaţii mici. Cantităţile de apă ce se vor cumula, local vor fi mai însemnate în zona Munţilor Banatului şi în grupa vestică a Carpaţilor Meridionali. Vântul va prezenta intensificări. Temperatura aerului va marca o scădere faţă de intervalul anterior.

SÂMBĂTĂ. Vremea va deveni în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice, în cursul zilei pe arii relativ extinse în jumătatea de vest a ţării şi local în rest, iar noaptea mai ales în sud-vest, sud şi centru. Izolat, îndeosebi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în est şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi în scădere faţă de ziua precedentă, dar se vor menţine mai ridicate decât în mod obişnuit pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, astfel încât vor fi cuprinse între 13...14 grade pe litoral şi 24 de grade în sudul Munteniei. Temperaturile minime se vor încadra între 6 şi 12 grade.

La munte, vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate, se vor semnala averse şi descărcări electrice în toată zona montană, iar pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare. Temperatura aerului va continua să scadă uşor faţă de ziua anterioară.

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.