ACTUALITATE 10 aprilie 2016

Piloții covăsneni Szabó și Kelemen se pregătesc pentru Raliul Sibiului

de Iulia Drăghici - Taraș | 813 vizualizări

Piloții de raliu din Sfântu Gheorghe, Szabó Csongor și Kelemen Peter, se pregătesc pentru etapa a II-a a Campionatului Național de Raliuri, Raliul Sibiului se desfășoară în 15-16 aprilie, iar competiția va avea o lungime totală de 297,10 km, din care 107 km reprezintă distanța competitivă a celor 12 probe speciale.

„Anul acesta am avut un început foarte bun la Braşov şi totul mi-a ieşit cum plănuiam. Sperăm la o evoluţie foarte bună şi la Sibiu. Vrem să avem un weekend fără incidente şi fără probleme, iar dacă se întâmplă toate acestea, ţin să cred că rezultatul va fi pe măsură. Clar, obiectivul nostru este podiumul. Ţinând cont ce obiective avem pentru sfârşitul sezonului, ar cam fi obligatoriu să câştigăm la Sibiu. Totuşi suntem realişti şi ţinem cont de concurenţă. Orice punct contează, deci principalul este podiumul”, a declarat covăsneanul Szabó Csongor, liderul în Cupa Suzuki, care a mai precizat: „Sperăm că de data aceasta vremea va ţine cu noi. La Tess Rally de la Braşov vremea este în general foarte schimbătoare şi imprevizibilă de la an la an. Chiar sper că la Sibiu va fi uscat, mai ales ţinând cont de probele de pe Transalpina”.

Echipajul Szabó Csongor / Robert Maior a început sezonul 2016 cu o victorie în Cupa Suzuki, dar și la clasa 9, la Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Podiumul Cupei Suzuki a fost completat de Radu Necula și Kelemen Peter.

După etapa de la Brașov, Szabó Csongor este lider în Cupa Suzuki cu un total de 35 puncte, urmat de Radu Necula (28 puncte), Kelemen Peter (25 puncte), Alex Ardelean (22 puncte) și Cristi Rus (10 puncte).

Raliul Sibiului 2016 este etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Competiţia este organizată de Clubul Sportiv „Aria pentru Sport”, în parteneriat cu AMC Racing, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). În premieră pentru Sibiu, această etapă va da startul Campionatului Național al Bulgariei.

În ceea ce priveşte numărul de participanţi, lista de înscrieri conţine 38 de echipaje, la Rally 2 - 12 echipaje şi la Raliul Bulgariei - 20 de echipaje.

„Este primul an în care ACS Aria pentru Sport se implică în organizarea unei etape de Raliu și vrem să ne asigurăm că, pe lângă spectacolul automobilistic pe care piloții îl oferă la fiecare raliu, iubitorii de motosport vor avea motive să fie impresionați. Este o premieră absolută organizarea unei astfel de competiții în Piața Unirii și vrem să le mulțumim tuturor celor care au contribuit și ne vor sprijini la realizarea demersului nostru. De asemenea, ne concentrăm eforturile pentru a nu produce un disconfort prea mare participanților la trafic, pe perioada în care se vor impune restricții în zonă. Suntem siguri că acest eveniment va avea răsunet și va contribui la creșterea prestigiului Raliului și a Sibiului, deopotrivă”, a spus Claudiu Mărășescu, marketing manager Aria, potrivit raliul-sibiului.ro.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.