LIFESTYLE 11 aprilie 2016

Samsung a depus un brevet pentru lentile de contact inteligente

de Agerpres | 770 vizualizări

Compania Samsung a depus un brevet de invenție pentru o pereche de lentile de contact high-tech, proiectul trimițând cu gândul la lentilele de contact conectate lansate în 2014 de gigantul Google și care erau concepute pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat prin măsurarea în timp real a nivelului de zahăr din sânge, informează site-ul presse-citron.net.

Samsung lucrează la realizarea unor lentile de contact inteligente cu cameră integrată, adică cu un senzor video pentru a filma ceea ce vede ochiul. Lentilele de contact dispun de o antenă pentru a fi sincronizate cu smartphone-ul acesta fiind cel care face prelucrarea și gestionarea informațiilor. Lentilele integrează, de asemenea, senzori de mișcare. Practic, lentilele de contact inteligente ale celor de la Samsung dispun de o cameră, senzori de mișcare, un transmițător și un ecran capabil să afișeze o interfață interactivă, utilizatorul controland gadget-ul prin simple clipiri. Dacă această tehnologie va merge într-adevăr mai departe, viitorul unor căști sau ochelari 3D ar putea fi pus în discuție, anticipează presse-citron.net.

Publicația online notează că faptul în sine de a obține un brevet de invenție nu înseamnă în mod necesar producția și comercializarea noii creații tehnologice. Prin urmare, lentilele inteligente Samsung ar putea să rămână în cutii și numai timpul va putea decide soarta lor.

Multe site-uri au comentat la vremea respectivă că lentilele de la Google au fost doar un proiect menit să atragă atenția asupra subsidiarei sale destinate domeniului sănătății, însă, în cele din urmă, ele vor apărea pe piață, fapt care le dă speranțe comentatorilor că aceeași soartă o vor avea și lentile inteligente create de Samsung.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.