ACTUALITATE 12 aprilie 2016

Simulare de explozie chimică la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 733 vizualizări

Ziua Mondială a Sănătăţii, sărbătorită în fiecare an în 7 aprilie, a fost marcată marţi de Asociația Salvatore împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” la Școala Gimnazială „Gödri Ferenc” din Sfântu Gheorghe.

Evenimentul a constat într-o simulare de explozie chimică cu patru persoane accidentate. În plus „în cadrul acestui eveniment au fost prezentate celor prezenți autospecialele și ambulanța SMURD”, a precizat președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor, într-un comunicat de presă.

Ziua Mondială a Sănătăţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), instituţia specializată a Naţiunilor Unite, a stabilit ca începând din anul 1950 în ziua de 7 aprilie să se celebreze la nivel mondial Ziua Sănătăţii.

„În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății anunță, cu mult timp înainte, o temă care acoperă un domeniu prioritar al sănătății publice și este de interes global. Pentru 2016, tema a fost anunțată cu prilejul Zilei mondiale de luptă împotriva diabetului zaharat, la 14 noiembrie 2015. Tema de Ziua Mondială a Sănătăţii din anul 2016 a fost diabetul, o boală care afectează în mod direct milioane de oameni, la nivel global, mai ales în țările cu venituri mici și medii”, notează Agerpres.

Tot pentru a marca Ziua Mondială a Sănătăţii, în perioada 4-8 aprilie 2016, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe a oferit o serie de analize gratuite.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.