ACTUALITATE 18 aprilie 2016

Acțiuni pentru siguranța cetățeanului

de Covasna Media | 341 vizualizări

La sfârșit de săptămână polițiștii covăsneni au desfășurat acțiuni suplimentare pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică pe raza județului.

Astfel, s-a acționat în trafic pentru menținerea siguranței rutiere și reducerea numărului accidentelor, s-a verificat modul de respectare a legislației privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise, s-a urmărit prevenirea și combaterea faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, dar și a ilegalităților în domeniul silvic.

În cadrul acțiunilor polițiștii au efectuat controale în trafic, dar și verificări la unități economice precum și la unități de alimentație publică.

Au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 17.600 de lei și au fost reținute 3 permise de conducere. S-au aplicat sancțiuni pentru abateri la regimul circulației, pentru nerespectarea regimului conviețuirii sociale, iar două sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea interdicției de a fuma în spațiile publice.

Exemple semnificative:

 Polițiștii din Aita Mare au identificat un bărbat de 32 de ani care descărca material lemnos în curtea unui localnic. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză nu avea documente legale de proveniență sau transport, iar lemnul provenea din scoaterea din rădăcini fără drept și sustragerea unor arbori. Bărbatul este cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de scoatere din rădăcini și furt de arbori.

 Polițiștii din Lemnia au identificat în flagrant un bărbat de 38 de ani care a tăiat de pe picior 75 de arbori, cu diametre cuprinse între 9 și 22 de cm, de pe fâneaţa proprietate personală. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

 Polițiștii din Turia au identificat un tânăr de 29 de ani care transporta material lemnos cu un atelaj hipo. Acesta nu avea documente legale de proveniență sau transport, astfel că se fac verificări pentru a se stabili proveniența materialului lemnos.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.