ACTUALITATE 18 aprilie 2016

Programe Antidrog în săptămâna „Şcoala Altfel”

de Covasna Media | 1112 vizualizări

Expresia unui parteneriat interinstituţional solid la nivel teritorial, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna – structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Covasna - Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Direcția de Sănătate Publică Covasna organizează evenimente specifice de informare şi sensibilizare a elevilor privind rolul pe care îl are activitatea de prevenire în combaterea fenomenului infracţional, precum și în prevenirea consumului de alcool, tutun și droguri, în contextul marcării Săptămânii „Şcoala Altfel”, Programul: Să știi mai multe, să fii mai bun.

Cu această ocazie, în săptămâna 18-22 aprilie, specialiștii C.P.E.C.A. Covasna împreună cu partenerii săi urmează a derula o serie de activități interactive cu elevii din cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” și din cadrul Școlii Gimnaziale „Ady Endre” din mun. Sf. Gheorghe. Temele ce urmează a fi abordate sunt următoarele „Educație în spiritul legii”, „Lupta antidrog” și Programul „Adolescenții renunță la fumat”.

De asemenea, tot pe parcursul Săptămânii „Școala altfel”, specialiștii C.P.E.C.A Covasna, împreună cu specialiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Covasna, vor derula o serie de activități interactive ce au ca scop prevenirea consumului de alcool și tutun în rândul elevilor la Comandău, Târgu Secuiesc și Brateș.

Ca răspuns instituţional în planul politicilor şi intervenţiilor destinate reducerii potenţialului criminogen şi cauzelor criminalităţii, ne propunem să desfăşurăm, în mediul şcolar, activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare asupra efectelor nocive cauzate de consumul de droguri, dar şi a violenţei, oferind alternative de petrecere a timpului liber, în mod sănătos prin sport.

Ca reacţie proactivă, instituţiile abilitate cu atribuţii în domeniu recomandă o serie de factori de protecţie, precum:

– Canalizarea curiozităţii prin informare cu privire la riscurile asociate consumului de tutun.

– Promovarea educaţiei prin valori şi atitudini care denotă respect şi responsabilitate pentru sănătatea proprie.

– Dezvoltarea abilităţilor sociale ca suport atitudinal şi comportamental autonom şi raţional faţă de ceilalţi.

– Promovarea alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber.

Grupul ţintă ce se dorește a fi atins pe parcursul acestei importante săptămâni este de aproximativ 500 de elevi beneficiari direcți, dar și cadre didactice, respectiv comunitatea locală.

Coordonator CPECA Covasna,

Insp. spec. adm. publică Liliana Lazea

 

Teme articol: scoala educatie Antidrog
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.