ACTUALITATE 21 aprilie 2016

Recomandări Observatorul de Covasna: Cinci evenimente de urmărit la Zilele Sfântu Gheorghe 2016

de Iulia Drăghici - Taraș | 1040 vizualizări

Ediţia a 25-a a Zilelor Sfântu Gheorghe, cea care marchează 555 de ani de la atestarea oraşului, a adus în această săptămână, şi continuă în weekend, 268 de evenimente menite să împace chiar şi cele mai variate gusturi în materie de cultură, sport şi distracţie.

În pragul unui sfârşit de săptămână aşteptat de mulţi dintre noi, vă prezentăm o listă cu cinci evenimente care nouă ne-au stârnit interesul. Ordinea de prezentare respectă programul evenimentelor.

Primul eveniment pe care îl recomandăm este vineri de la ora 9. Conferinţa „Obiective culturale în dezvoltarea urbană”, care are loc la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, este parte a programului de finanțare Europa pentru cetățeni (2014-2020). Recomandăm acest eveniment, mai degrabă științific, pentru că susținem și credem în potențialul cultural al orașului Sfântu Gheorghe.

După un eveniment care stimulează mai degrabă creierul, mergem cu recomandările către un eveniment sportiv: ediţia a 26-a a Zilei de alergare Gáll Lajos, care are startul sâmbătă dimineaţa la ora 10 din Piaţa Libertăţii. „Înscrierile se fac de la ora 8, în faţa scenei principale. Startul se dă la ora 10 pentru copiii sub 15 ani şi la 10,20 pentru adulţi. Copiii o să parcurgă 1,2 kilometri şi fiecare participant va fi premiat. Adulţii vor avea de alergat aproape 3 kilometri. Oricine poate să participe. Anul trecut au alergat 606 persoane, iar anul acesta dorim să batem recordul din anul 2015. În istoria celor 25 de ani am avut participanţi din Maroc, Spania, Statele Unite, Canada, Germania, Suedia, Coreea de Sud şi Ungaria, dar în mod regulat participă oameni din circa 40 de localităţi din ţară. Cel mai în vârstă concurent a fost tanti Despina, care la vârsta de 91 de ani a terminat cursa fără probleme”, a declarat Erdely András, purtătorul de cuvânt al Zilelor Sfântu Gheorghe.

După încălzirea de la alergare, vă propunem să vă continuaţi ziua de sâmbătă în paşi de dans. Astfel puteţi să treceţi pe la cursul gratuit de salsa, organizat de Magyar Imre la ora 13 în faţa Korzó Irish Pub.

Dacă ești șofer împătimit și vrei să te bucuri de o exeperiență inedită treci pe la standul Autoliv de la cortul Travel&Fun Expo pentru câteva minute pe un modern și foarte interesant simulator auto!

Cu siguranţă, pentru a încununa o zi reuşită, trebuie să asistaţi la concertul susţinut de Andra, una dintre cele mai iubite soliste din România. Aceasta ne aşteaptă, cu mic cu mare, sâmbătă de la 19,30 la scena mare.

Juraţii de la „Românii au Talent” trebuie să ştie că şi „Saint George’s Got Talent”. Astfel, evenimentul pe care vi-l recomandăm în încheierea celei de-a 25-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe este finala concursului de talente autohtone „Saint George’s Got Talent”, organizat de Asociaţiile „Ecou” şi „Harit” la Curtea Tinerilor. Evenimentul are loc duminică de la ora 20,30.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.