ACTUALITATE 24 aprilie 2016

O „Săptămână altfel” la pompieri

de Covasna Media | 766 vizualizări

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a sprijinit programul „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, în perioada 18-22 aprilie, săptămână dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare.

Drept urmare, ISU Covasna şi-a deschis porţile în fiecare zi a acestei săptămâni, atât la sediul inspectoratului, cât şi la celelalte subunităţi de intervenţie (Secţia de Pompieri Târgu Secuiesc şi Pichetul de Pompieri Întorsura Buzăului), unde sute de preşcolari, elevi şi liceeni, însoţiţi de cadre didactice, părinţi şi bunici ne-au trecut pragul.

A fost o săptămână cu totul deosebită şi pentru pompierii covăsneni, într-adevăr o „Săptămână altfel”: printre militarii în ţinute de intervenţie închise la culoare, s-au amestecat şi prichindei cu haine viu colorate şi glasuri vesele, cu o curiozitate ieşită din comun şi fascinaţi de autospecialele mari şi roşii, de flăcările pe care şi-ar fi dorit să le stingă, de jetul de apă al ţevilor de refulare şi de curcubeul produs de acesta, de sirenele autospecialelor de intervenţie pe care chiar ei le acţionau. Chiar mai mult, ne-au demonstrat că numărul maxim de persoane care se pot afla în bărcile de salvare nu corespunde cu cel prevăzut în cartea tehnică.

Cu această ocazie, au avut posibilitatea să vadă şi dotările ambulanţelor SMURD, cu explicaţii amănunţite din partea paramedicilor care le deservesc, bărcile şi costumele scafandrilor, şenilata aflată în dotare, tehnica de intervenţie a echipei pirotehnice, arătându-se receptivi şi interesaţi de cele prezentate.

Totodată, li s-au prezentat reguli de comportare în diferite situaţii de urgenţă şi măsuri de prevenire a incendiilor, adecvate vârstei şi nivelului lor de înţelegere, precum şi prevederile campaniilor naţionale de informare şi educare preventivă „R.I.S.C. – Renunţă! Siguranţa nu este un joc de noroc” şi „Nu tremur la cutremur”.

Ce au povestit copiii despre această vizită când au ajuns acasă, nu putem şti. Însă ştim cu siguranţă un singur lucru: că cei mai mulţi dintre ei vor să devină pompieri atunci când vor fi mari.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Căpitan Oana Ionela Mazîlu

 

Teme articol: pompieri scoala altfel
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.