ACTUALITATE 25 aprilie 2016

Zilele Sfântu Gheorghe au costat 1,2 milioane de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 950 vizualizări

Bilanțul făcut public de organizatori cu ocazia încheierii celei de-a 25-a ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe arată că bugetul evenimentului a ajuns la 1,2 milioane de lei. Dintre aceștia, 700 de mii de lei au fost asigurați de Primăria Sfântu Gheorghe și 500 de mii de lei au intrat din sponsorizări și închirieri de spațiu.

Potrivit organizatorilor, bugetul de anul acesta a fost aproximativ egal cu cel de anul trecut. „Unele locaţii (scena principală, scena din Grădina Artelor) au avut un buget asemănător cu cel de anul trecut, altele (kARTa Session) au beneficiat de un buget dublu comparativ cu 2015”, a spus Erdély András, purtător de cuvânt la Zilele Sfântu Gheorghe 2016, care a mai subliniat faptul că dintre cele 268 de puncte de program, doar unul a fost anulat, la trei a fost modificată ora de începere, iar celelalte evenimente s-au desfăşurat întocmai programului. Noua locaţie din centru a scenei principale a mărit numărul spectatorilor care pot participa la evenimente de cel puţin patru ori, mai spun organizatorii.

„Cred că această ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe, care a fost una jubiliară, a fost o reuşită. Cei care au început încă din anul 1992 să organizeze Zilele Sfântu Gheorghe au dorit să arate prin intermediul acestui eveniment că cele două comunităţi din oraş, maghiară şi românească, pot să organizeze un eveniment în care toţi să se simtă bine”, a spus viceprimarul Sztakics Éva la conferinţa de presă care a anunţat încheierea evenimentului.

Statuia Sfântului Gheorghe, în spatele scenei principale

Sfântul Gheorghe, principalul sărbătorit al evenimentului, reprezentat prin statuia din Piaţa Libertăţii, a fost nevăzut în acest sfârşit de săptămână. „Locaţia scenei principale cred că a fost una bună. Cu toate acestea trebuie să spun că regret că statuia Sfântului Gheorghe a ajuns în spatele scenei. Eu am cerut ca aceasta să fie cumva inclusă în decorul scenei, dar, din păcate, nu s-a reuşit. Pe cât posibil, în anii următori, ne-am dori să evităm acestă problemă. Sfântul Gheorghe trebuie să fie între noi şi nu în spate”, a spus Sztakics Éva.

Legat de organizarea Zilelor Sfântu Gheorghe din acest an, viceprimarul a mai precizat: „Mi s-a părut că vinoteca a lipsit din curtea Muzeului Secuiesc. Cred că acolo erau două activităţi care se completau. E păcat că s-au separat”.

Autorităţile aşteaptă reacţiile şi sugestiile locuitorilor oraşului

„Aşteptăm în zilele următoare reacţiile locuitorilor legate de acest eveniment”, a spus viceprimarul muncipiului, care a mai precizat că evenimentul devine mai bun de la an la an, datorită sugestiilor primite de la cetăţeni. „Cred că cel mai important este ca Zilele Sfântu Gheorghe să fie pe placul locuitorilor pentru că pentru ei lucrăm”, a concluzionat Sztakics Éva.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.