ACTUALITATE 26 aprilie 2016

Asociația de tineret „ Turulmadar ” în vizită în Norvegia

de Iulia Drăghici - Taraș | 724 vizualizări

Asociația de tineret  Turulmadar din Sfântu Gheorghe a fost în perioada 21-22 aprilie într-un schimb de experienţă în oraşul Bergen din Norvegia. Vizita covăsnenilor la centrul de voluntari „Vitalitetsenteret Frivilligsentral” a avut ca obiective prezentarea activităţilor realizate de  Turulmadar  şi a programelor finanțate prin EEA Grants, dar şi cunoaşterea activităţilor de voluntariat întreprinse de norvegieni.

„În prima zi am făcut cunoștință cu munca centrului de voluntari, centru susținut doar prin administrație locală și guvernamentală. După raportul partenerilor, voluntariatul este considerat foarte important, practic este condiția de bază a obținerii locurilor de muncă. Centrul organizează activități pentru fiecare vârstă, începând de la cursuri de limbi străine, cursuri de dans până la activități sportive. În prima parte din a doua zi, a avut loc prezentarea activităților Asociației „ Turulmadar ”, prezentând programul Berde Mozsa, programul educațional de dezvoltare personală DOFE organizat tinerilor, Platforma voluntariatului-platz.ro și alte evenimente organizate anual. În partea a doua a zilei s-au purtat discuții despre o continuare comună dintre cele două organizații. Astfel, în viitor, va avea loc depunerea unui proiect în parteneriat, în cadrul căruia va avea loc un schimb de experiență dintre lucrători de tineret. Totodată vor începe negocieri pentru aplicarea platformei de voluntariat și în Bergen. La prezentări au fost prezenţi conducătorul organizației, o reprezentantă a Consiliului Județean, cât și voluntarii centrului. Din partea reprezentantei Consiliului Județean – a cărei sarcină este ajutarea asociațiilor pentru a implementa proiecte europene, cele două asociații vor primi tot ajutorul și sprijinul necesar pentru a dezvolta un parteneriat cât mai eficient în viitor”, a notat președintele Asociaţiei  Turulmadar, Furus Levente.

Acesta a mai precizat: „Întâlnirea dintre cele două organizații a fost un pas important, deoarece avem ce învăța unul de la celălalt, despre funcționare și programe. Construirea de parteneriate și prezentarea bunei practici este un proiect finanţat prin cadrul granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România”.

Teme articol: voluntariat turulmadar
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.