ACTUALITATE 28 aprilie 2016

CJ Covasna a refuzat să revoce hotărârea privind acceptarea ca donaţie a steagului secuiesc

de Agerpres | 1110 vizualizări

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a respins joi cererea Prefecturii de revocare a hotărârii prin care a acceptat drept donaţie un steag secuiesc din partea Partidului Civic Maghiar, prin urmare cele două părţi se vor confrunta în instanţă.

Conducerea Prefecturii Covasna a solicitat CJ să revoce această hotărâre pe temei de nelegalitate, însă reprezentanţii UDMR, ai Partidului Civic Maghiar şi ai Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, care deţin majoritatea în CJ, au refuzat să facă acest lucru.

Prefectul Sebastian Cucu a declarat că în această situaţie va ataca hotărârea în contencios administrativ, iar instanţa de judecată va decide dacă hotărârea este legală sau nu.

Potrivit acestuia, drapelul, donat Consiliului Judeţean Covasna de către liderii Partidului Civic Maghiar în luna februarie a.c, a fost arborat ilegal în sala de şedinţe, deoarece steagurile nerecunoscute legal, cum este cel secuiesc, nu pot fi arborate pe clădirile publice ori în incintele acestora, lucru confirmat şi de o serie de sentinţe judecătoreşti rămase definitive.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsár Terza József, a declarat că cererea Prefecturii este „revoltătoare” şi că nu înţelege de ce steagul secuiesc, reprezentativ pentru comunitatea maghiară din judeţ, nu poate sta alături de cel al României şi Uniunii Europene. El a mai menţionat că reprezentanţii acestei comunităţi îşi vor apăra întotdeauna simbolurile naţionale şi nu vor „ceda presiunilor”, drept urmare au refuzat să revoce hotărârea. Kulcsár a mai spus că, după părerea sa, steagul secuiesc ar trebui arborat şi în Parlamentul României, unde secuii sunt reprezentaţi de către parlamentarii UDMR.

Teme articol: donatie steag CJ Covasna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Kwiatkowski, 3 mai 2016
Bai smecherilor ! De ce n-ati publicat comentariul meu,papagalilor ? Aveti interese sau nu v-a placut ce am scris ?Macar stii ce inseamna Chapeau,daca tot ai scris in franceza ?
Kwiatkowski, 3 mai 2016
Bai smecherilor ! De ce n-ati publicat comentariul meu,papagalilor ? Aveti interese sau nu v-a placut ce am scris ?
Chapeau CJ Covasna, 29 aprilie 2016
...corecta si demna decizia a CJ Covasna. Ca prefectul Cucu nu este de acord, se datoreaza faptului ca nu doreste sa recunoasca simbolurile secuimii, a unei etnii prezenta in Tinutul Secuiesc, de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.