ACTUALITATE 19 aprilie 2016

În 2016 salarii mai mari și mai multă implicare în comunitate pentru Autoliv

de Covasna Media | 7431 vizualizări

Începând cu luna aprilie cel mai important angajator din județ, compania Autoliv, a implementat o nouă politică salarială pentru angajații săi din Sfântu Gheorghe.

Grilele de încadrare salarială au fost ridicate, un angajat fără experiență având posibilitatea să pornească cu o încadrare de 1.300 de lei. Acest nivel de salarizare de start poate varia în funcție de zona de producție în care noul angajat își va desfășura activitatea.

Tot de la începutul lui aprilie, s-au aplicat creșteri salariale în funcție de performanță, disciplină și implicare pentru angajații Autoliv cu vechime, valoarea procentuală fiind de aproximativ 10% raportată la fondul salarial total.

Pentru angajații companiei, 2016 este anul dezvoltării și învățării, ei beneficiind de noi oportunități de educare, autodezvoltare și traininguri prin platforme de e-learning.

Liderul mondial în domeniul siguranței auto are în Sfântu Gheorghe peste 1.500 de angajați și peste 10.000 la nivel național.

Mai multă implicare în comunitate

Compania suedeză a implementat noile standarde salariale dar a dovedit interes și pentru un plus de implicare în viața comunității.

Firma care produce în Covasna volane este și anul acesta unul dintre sponsorii principali ai Zilelor Sfântu Gheorghe, sprijinind efortul organizatorilor de a oferi covăsnenilor o ediție aniversară specială. Totodată, Autoliv va desfășura activități de conștientizare în domeniul siguranței rutiere punând la dispoziția participanților două tipuri de simulatoare de impact, menite să evidențieze importanța sistemelor de siguranță auto, dar și să determine un plus de responsabilitate în rândul șoferilor.

„Școala Altfel” și APChat

Voluntari din rândul angajaților Autoliv din Sfântu Gheorghe sunt implicați și în organizarea activităților din cadrul săptămânii „Școala Altfel“. Peste 230 de copii vor trece pragul fabricii în săptămâna 18 – 22 aprilie, ocazie cu care vor afla povestea volanelor produse la Sfântu Gheorghe, vor beneficia de educație rutieră, dar și de jocuri și activități distractive.

Nu în ultimul rând, Autoliv a încheiat un nou parteneriat cu Asociația pentru Comunitate, susținând și în 2016 seria de conferințe APChat, evenimente ce aduc în fața publicului covăsnean personalități marcante din viața publică românească.

Noi locuri de muncă disponibile

Autoliv are în continuare planuri de dezvoltare la Sfântu Gheorghe. Peste 100 de noi poziții vor deveni disponibile în perioada următoare, pentru toți cei în căutarea unui loc de muncă, dornici să susțină obiectivul Autoliv de a salva peste 30.000 de vieți în fiecare an. Majoritatea job-urilor disponibile sunt de operatori (operatori de linie, spumare, turnătorie, tăiere de piele, coasere), iar cei interesați sunt așteptați la sediul fabricii din Strada Armata Română nr.58.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 11

Adaugă comentariu
CIF, 29 mai 2016
Libertatea de expresie credeam ca a fost castigata in 1989. Am constatat ca aici nu exista libertatea de opinie ! Sunt aprobate spre postare numai comentariile care convin !
CIF, 25 mai 2016
De acord cu gigi si lili ! Intreg materialul este o abureala din care intelegi ce salarii mari ofera Autoliv !
Lukacs, 5 mai 2016
cine primeste peste 900 lei sta inca bine,majoritatea nu ducem acasa nici 600 de lei,se ia ca taxe mai mult de 60-65 la suta din salariul brut....de ce nu se ia de la toti la fel,e mister....
Isti, 21 aprilie 2016
Salariul minim pe economie de incadrare va fi de 1250 de la 01.05.2016. Ce stire e asta?? Oricum salariul e foarte mic comparat cu munca omului platit pe salariul minim pe economie.
lili, 20 aprilie 2016
Covasnamedia, degeaba stergeti comentariile mele, stiu locuitorii orasului nostru ce salarii umilitoare plateste Autolivul, "lider mondial" !!! Adica lider mondial cu profituri uriase si salarii de citeste integral
lili, 20 aprilie 2016
1300 brut, netul, adica in mana sunt 959 lei! O "gramada" de bani, in timp ce Autoliv face profituri de zeci de milioane de Euro anual, din munca acestor amarati!!!
SAS Joe, 20 aprilie 2016
Mai e mult de facut !
Radulescu, 20 aprilie 2016
Câștiga
Radulescu, 20 aprilie 2016
Si nu știu in sfântu Gheorghe unde se câțiva mai bine decât la Autoliv !
Radulescu, 20 aprilie 2016
Se lucrează 8 ore pe zi nu 12 ! 12 ore se lucrează cand lucrători acestei fabrici nu își ating targhetate care le au ! Deci este ok după părerea mea
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.