ACTUALITATE 11 mai 2016

Sindicaliştii Sanitas Covasna participă la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice

de Agerpres | 941 vizualizări

Aproape 50 membri ai Sindicatului Sanitas Covasna vor lua parte, joi, la o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice din Bucureşti, în semn de protest faţă de nivelul scăzut al salariilor, subfinanţarea sistemului sanitar şi nerespectarea drepturilor ce li se cuvin.

Liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că acţiunea va avea loc între orele 11,00 şi 13,00, iar la aceasta vor lua parte şi sindicalişti din alte trei judeţe.

„Protestele au demarat luni şi vor continua până vineri (...) Solicităm Guvernului să găsească de urgenţă soluţii sustenabile la revendicările noastre (...) În situaţia în care nu se vor găsi, acţiunile de protest vor continua şi vor putea fi amendate chiar cu grevă generală în sistemul sanitar“, a declarat Vasile Neagovici.

Acesta a arătat că în judeţul Covasna există diferenţe mari de salarizare de la o unitate medicală la alta, iar deficitul de personal din sistem se situează la aproape 30%.

„Cele mai mari nemulţumiri se leagă de inechităţile salariale. (...) Vă dau un exemplu, un asistent medical de la Spitalul de Cardiologie, cu acelaşi nivel de vechime şi pregătire, câştigă cu aproape 500 de lei net mai mult decât un asistent de la secţia ATI de la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, să nu mai spun de medici şi specialişti, unde diferenţa e de aproape 700 de lei, iar la un medic primar, de aproape 1000 de lei, deci sunt diferenţe consistente la salarizare“, a mai spus Vasile Neagovici.

Luna trecută, Sanitas Covasna a pichetat sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe şi a transmis prefectului Sebastian Cucu un memoriu cuprinzând principalele nemulţumiri şi revendicări, printre acestea numărându-se eliminarea inechităţilor salariale, creşterea salariilor cu 25%, acordarea sporurilor specifice medicilor pentru orele de gardă, acordarea sporurilor la salariul de bază actual, deblocarea şi finanţarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar şi de asistenţă socială şi alocare unui procent de 6% din PIB pentru Sănătate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.