ACTUALITATE 19 mai 2016

Weekend sportiv cu fotbal și bike polo

de Sever Ioan Miu | 857 vizualizări

Weekendul sportiv covăsnean aduce meciuri în liga a IV-a și în play-off-ul din liga a V-a. Sepsi OSK, calificată matematic în liga a II-a, va merge pe 21 mai la Panciu fără stres, dar propunându-și victoria. Totodată, weekendul aduce la Sfântu Gheorghe un inedit turneu de Bike Polo, sport inspirat din polo cu cai, dar în care se folosește bicicleta.

Bike polo, un sport inedit

Turneul se va desfășura sâmbătă și duminică, în spatele universității Babeș Bolyai din Sfântu Gheorghe. „Acesta este campionatul național în care se va decide care echipe poate să meargă din partea României la campionatele europene de Bike Polo, care anul acesta ar putea  fi ținute la București la început de septembrie. România are locuri pentru 2 echipe”, se arată în comunicatul trimis de organizatori.

„La turneu vor participa echipe din Oradea, Cluj Napoca, Sfântu Gheorghe și București. Sâmbătă jocurile se vor desfăşura în sistem de swiss rounds, adică fiecare echipă cu fiecare echipă, iar duminică, în sistem dublu piramidal. Jocurile se vor ține de la ora 10 până la ora 18”.

Bike polo este un sport care aseamănă cu polo-ul jucat pe cai, dar folosind bicicletele. Mingea cu diametrul de circa 8 cm este lovită cu o crosă care are un cap de țeavă de 15 cm lungime, și este îndreptată de jucători către porți de mărimea celor de hockey. Jocul înseamnă 2 echipe de câte 3 persoane pe teren. Nu există portar, oricine poate intra în  poartă să apere. Golul este valid doar în cazul în care mingea este lovită cu capătul rotund al crosei, în teren însă mingea poate fi condusă cu oricare latură a crosei. Este permis contactul like-to-like, adică bicicletă cu bicicletă, corp cu corp sau crosă cu crosă, toate celelalte contacte fiind pedepsite. În situația de pierdere de balans jucătorul este nevoit să se ducă până la mijlocul terenului unde va lovi cu crosa zona special semnalizată, după care poate se poate întoarce în joc. Un joc este de 10 minute sau până la 5 goluri ale uneia dintre echipe.

Meciurile ligilor județene

În Liga a IV-a județeană, sâmbătă va avea loc meciul Belin-Păpăuți, de la ora 18. De la aceeași oră, dar duminică, vor avea loc partidele Nemere Ghelința-Progresul Sita Buzăului, Perko Sânzieni-Avântul Ilieni, Harghita Aita Mare-Breţcu, Ojdula-Baraolt, Oltul Chilieni-Cernat, Prima Brăduț-Venus Ozun. În Play-off-ul din Liga a V-a, pe 21 mai Covasna va întâlni echipa din Reci, iar pe 22 mai Dozsa Dalnic va juca o partidă cu Ciucaşul Întorsura Buzăului.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.