LIFESTYLE 22 mai 2016

Invenţia care ar putea înlocui geamul: lemnul transparent

de Covasna Media | 721 vizualizări

Oamenii de ştiinţă au găsit acum o nouă modalitate de a atribui lemnului şi mai multe roluri în producţie: l-au făcut transparent. Astfel, lemnul poate înlocui geamul şi este suficient de rezistent încât să fie folosit chiar şi în construcţia de maşini.

Lemnul poate căpăta noi metode de utilizare în viitor, întrucât o echipă de cercetători din Statele Unite au descoperit că îl pot face transparent. Astfel, materialul tratat chimic poate înlocui sticla, poate fi folosit în construcţia de maşini şi în construcţia unor panouri solare de ultimă generaţie.

„Poate fi folosit ca material de construcţii. Este unic”, a declarat doctorul Mingwei Zhu, unul din profesorii implicaţi în cercetare.

Cercetătorul Liangbing Hu şi echipa lui, din care face parte şi doctor Zhu, de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, au eliminat din lignina lemnoasă molecula care îi dă lemnului proprietăţi rigide şi culoare închisă.

În plus, au umplut structurile celulelor de celuloză cu o altă substanţă, răşină epoxidică, care face lemnul de patru până la şase ori mai dur decât varianta netratată, scrie adevarul.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.