ACTUALITATE 22 mai 2016

Orbán-Barra Gábor a părăsit concursul „Românii au talent”

de Iulia Drăghici - Taraș | 742 vizualizări

Povestea „Românii au talent” a ajuns vineri la final pentru sportivul de trial bike din Sfântu Gheorghe, Orbán-Barra Gábor. Chiar dacă nu s-a calificat pentru etapa finală, covăsneanul a obţinut un onorabil loc patru.

„Vă mulţumesc celor care m-aţi votat şi m-aţi susţinut, dar din păcate acest concurs s-a terminat pentru mine. Eu merg mai departe cu alte proiecte. Am avut nişte zile dificile, cu multe probleme tehnice. „Românii au talent” a fost o experienţă foarte bună”, a scris Orbán-Barra Gábor duminică, pe pagina lui de Facebook.

Sportivul a fost preferatul juratului Andi Moisescu încă din preselecţii, când „Butonul auriu” apăsat de acesta l-a propulsat pe covăsnean direct în semifinale. Orbán Gabi a declarat pentru „Observatorul de Covasna”, după calificarea în semifinale, că participarea la „Românii au talent” reprezintă o posibilitate foarte bună de a promova atât sportul, cât şi pe el însuşi. „Îmi doresc să promovez acest sport pentru că la noi toată lumea crede că este numai un joc. Avem sportivi foarte buni în România. Eu le transmit mesajul să îşi urmeze visurile până la capăt şi să lupte pentru ele”, a spus acesta la începutul lunii aprilie.

Orbán-Barra Gábor a mai precizat: „Cred că în spatele oricărui talent stă foarte multă muncă. Eu simt bicicleta, dar dacă nu mă antrenez două sau trei zile, deja simt diferenţa. Talentul şi munca trebuie să fie întotdeauna împreună. Am mai auzit sportivi care spuneau că 70% este muncă şi doar 30% este talent. Pe undeva, cred că şi acest lucru este adevărat, dar va dura mai mult timp până să ajungi la performanţă. Din punctul meu de vedere, procentul este de 50% talent şi 50% muncă”.

Sportivul covăsnean are 27 de ani şi s-a născut în Sfântu Gheorghe. În copilărie, dacă nu era pe bicicletă, juca fotbal, baschet sau alerga împreună cu prietenii, sportul ocupându-i o mare parte din timp. A avut mai multe biciclete, dar niciuna nu a rezistat acrobaţiilor pe care le făcea. Aşa că, în anul 2000 părinţii au hotărât că are nevoie de o bicicletă mai bună. În momentul de faţă, sunt 10 ani de când practică acest sport şi are două recorduri mondiale Guinness: la mersul cu spatele din elan şi la sărituri pe o roată. Speră că va face acest sport toată viaţa şi că se va putea întreţine din asta, scrie pe site-ul www.romaniiautalent.protv.ro.

„Să nu uitaţi: puteţi să mă chemaţi la evenimente, festivaluri sau în cluburi să fac show! Sper să ne vedem cât de curând!”, a mai transmis Orbán-Barra Gábor pe Facebook.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.