ACTUALITATE 23 mai 2016

Artistul Korniss Péter îşi expune lucrările la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 850 vizualizări

Unul dintre cei mai renumiți fotografi maghiari contemporani, Korniss Péter, susține în 24 mai, începând cu ora 19, vernisajul expoziției sale la Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe.

„Mi-a plăcut și mi-a făcut întotdeauna plăcere să lucrez. Odată cu trecerea timpului, omul simte că totul este finit – fotografierea presupune o capacitate fizică bună, nervi buni –, și prin urmare simte această bucurie a vieții. De cel puțin zece ani simt această bucurie intensă,” spune Korniss Péter, artistul care anul viitor va împlini vârsta de 80 de ani.

„Fotografiile expuse în Casa cu Arcade prezintă acea viață țărănească, care trebuie imortalizată. S-a păstrat acea lume, despre care, în 1967, Korniss credea că va dispărea. A inclus schimbările din lumea modernă, a creat o conviețuire unică, o combinație între vechi și nou, care uneori ne lasă cu zâmbetul pe buze, dar care lasă o amprentă puternică asupra publicului”, scrie în comunicatul trimis de Primăria Sfântu Gheorghe.

„Vizitatorii expoziției prezentate în parteneriat cu galeria din Budapesta „Várfok Galléria” vor fi întâmpinați de primarul Antal Árpád și de artistul plastic Damokos Csaba. Expoziția va fi deschisă de istoricul de artă Tóth Gödri Iringó, în prezenţa artistului Korniss Péter, primul fotograf care a primit premiul «Kossuth»”, informează aceeaşi sursă.

Expozițiile deschise în cadrul Anului Imaginii pot fi vizionate în cursul săptămânii, între orele 9-17, iar sâmbăta între orele 9-14.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.