ACTUALITATE 23 mai 2016

Dezbatere publică între candidații la Primăria Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1233 vizualizări

Fotoliul de primar în orașul Întorsura Buzăului are o miză importantă pentru toate partidele românești din județul Covasna. Lupta pentru voturi ar putea să devină și mai interesantă dacă va avea loc o dezbatere publică. Iniţiativa a fost adusă în discuţie de echipa Alianței Liberalilor și Democraților din Întorsura Buzăului, prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Evenimentul ar urma să aibă loc duminică, 29 mai, de la ora 14, la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului.

Candidaţii Leca Băncilă din partea ALDE, Marcel Murea de la Partidul Social Democrat (PSD) şi Alexandru Teacă din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) ne-au confirmat că sunt interesaţi să ia parte la această dezbatere publică.

„Având în vedere faptul că formatul acestei campanii electorale este cu mult diminuat, dar, după părerea mea îmbunătăţit, şansa ca toţi cetăţenii să fie informaţi este mică. Nu mai avem voie să lipim afişe în alte locuri decât cele şapte stabilite, nu mai avem voie să folosim caravane sau alte modalităţi de promovare, şi probabil că nu toţi vor avea posibilitatea de a investi foarte mulţi bani. Totuşi, pe mine mă interesează ca cetăţeanul să fie informat. Dacă e cu rost, avem această posibilitatea de a ne întâlni. Ne dorim să fie totul pertinent, civilizat şi eficient”, a declarat Leca Băncilă.

„Noi vrem să conducem acest oraş, iar dacă vrem să facem acest lucru, atunci trebuie să ieşim în public şi să spunem de ce vrem să preluăm conducerea şi să demonstrăm că suntem pregătiţi. În plus, am vrut să răspundem provocării şi să arătăm că nu ne este teamă. Cu această ocazie domnul profesor, fost primar, are de dat socoteală şi pentru cei 8 ani de mandat. Este un prilej prin care îşi poate prezenta raportul de activitate”, a spus Marcel Murea, candidat pentru funcţia de primar al Întorsurii Buzăului din partea PSD.

„Invitaţiile nu se fac pe Facebook”

Chiar dacă iniţiativa este una lăudabilă, se pare că echipa ALDE are mici probleme organizatorice. Invitaţia a fost lansată vineri, 20 mai, doar în mediul online, iar până luni la ora 14, candidaţii PSD şi UNPR nu au fost anunţaţi şi personal, aşa cum ar fi normal pentru un eveniment de o asemenea importanţă.

„Invitaţii pentru un asemenea eveniment nu se fac pe Facebook şi nu de către oricine. Dacă invitaţia oficială ar veni personal şi pe un alt canal de comunicare, aş participa fără nicio problemă. Personal nu agreez invitaţiile de pe Facebook. Eu am aflat de la alte persoane despre acest lucru. Ce se întâmpla dacă nu foloseam Facebook-ul? Nici nu sunt sigur dacă persoana care a lansat propunerea este autorizată sau nu să vorbească în numele candidatului”, a spus candidatul UNPR Alexandru Teacă.

„Eu şi echipa PSD suntem de acord să participăm, dar vrem să ne asigurăm de faptul că invitaţia este una cât de poate de reală şi că domnul Leca Băncilă ştie despre acest lucru”, a spus şi candidatul PSD Marcel Murea.

Potrivit ALDE Întorsura Buzăului, în ideea în care toţi cei vizaţi sunt de acord să participe, următorul pas ar fi ca cele trei echipe ale candidaţilor să se întâlnească să pună la cale detaliile de ordin organizatoric.

Dezbateri şi în satele aparţinătoare Brădet şi Floroaia Mare

Discuţiile generate pe Facebook au luat în calcul şi posibilitatea organizării dezbaterii publice în alte două locaţii: Brădet şi Floroaia Mare.

„Sunt de acord să organizăm întâlniri şi în celelalte două locaţii: Brădet şi Floroaia Mare. Informarea cetăţeanului în legătură cu votul este scopul pe care încercăm să îl urmărim prin această convocare”, a spus Leca Băncilă.

Întrebat de posibilitatea organizării a încă două sesiuni de dezbatere publică atât în satul Brădet, cât şi în Floroaia Mare, candidatul UNPR Alexandru Teacă a răspuns: „Mie nu îmi place să vorbesc pe ipoteze. Eu merg pe lucruri certe. Când va fi, va fi”.

Şi Marcel Murea a răspuns la aceeaşi întrebare: „Despre Brădet şi Floroaia Mare nu m-am consultat cu echipa. Nu ştiu dacă ne permite timpul şi pentru celelalte întâlniri şi dacă vor avea loc, dar deocamdată pot să vă spun sigur că la întâlnirea de la Întorsura suntem hotărâţi să participăm”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.