ACTUALITATE 23 mai 2016

Handbalul masculin renaște în Sfântu Gheorghe prin echipa de juniori III a CSM - calificare în turneul final

de Covasna Media | 1056 vizualizări

În urma turneului semifinal desfășurat la Pitești, echipa de handbal CSM Sfântu Gheorghe Juniori III s-a calificat în turneul final al Campionatului Național ediția 2015 – 2016, care va avea loc în perioada 8 – 12 iunie 2016.

În urmă a două victorii în fața echipelor Potaissa Turda și CSȘ Alexandria, precum și a unei înfrângeri în fața echipei CSȘ Sighișoara, echipa CSM Sfântu Gheorghe a ocupat poziția a doua în cadrul grupei, fiind una dintre cele 8 echipe calificate în turneul final.

 Echipa de handbal CSM Sfântu Gheorghe va face parte din grupa semifinală A, împreună cu echipele LPS Suceava, Olimpic Târgu Mureș și CSM București, celelalte echipe calificate în grupa B fiind CSS Sighișoara, LPS Vaslui, Academia Minaur Baia Mare și LPS Cluj.

Astfel, la cinci ani de zile de când antrenorul Viorel Bărbos reușea să califice o echipă covăsneană într-un turneu final, acesta duce echipa de handbal a CSM Sfântu Gheorghe în elita handbalului juvenil masculin național.

Directorul clubului, George Carcadia, prezent și el la competiție, apreciază drept o performanță de excepție calificarea în turneul final a copiilor, declarând că “anul acesta avem șanse reale la o calificare, poate chiar o medalie.” Pe această cale, directorul felicită antrenorul și sportivii pentru eforturile depuse pentru a ajunge la acest nivel și pentru sacrificiile făcute atât de ei cât și de familiile acestora. Totodată, Carcadia mulțumește profesorilor și părinților pentru eforturile depuse și sprijinul acordat copiilor pentru a putea ajunge la performanțele de acum. Din perspectiva sporturilor în echipă, calificarea în turneul final este una dintre cele mai importante performanțe atinse de juniori și copii, prefigurându-se ca, în anii următori această echipă să atingă o cotă importantă și să se depună toate eforturile pentru a permanentiza calitatea și performanța, potrivit directorului. Acesta asigură că echipa se va bucura de tot sprijinul Clubului, atât financiar cât și moral,  pentru a-și atinge obiectivele anul acesta. În anul competițional viitor, 2016 – 2017, CSM Sf. Gheorghe își va consolida secția de handball, având deja grupe de Juniori III, Juniori IV, iar anul următor, inclusiv Juniori II.

“După două jocuri foarte bune în compania a două echipe cu tradiție, respectiv Turda și Alexandria, vârsta și lipsa de experiență au dus și la o înfrângere. Acest lucru va întări echipa, fapt care sperăm că în turneul final, prin concentrare și efort să se poate definitiva printr-o medalie”, spune profesorul antrenor Viorel Bărbos

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.