LIFESTYLE 24 mai 2016

Telefoanele cu Android, tot mai des atacate de viruşi

de Covasna Media | 636 vizualizări

Nu e bine să instalezi o aplicaţie imediat ce apare

Viruşii informatici pentru mobil s-au înmulţit în ultima vreme şi adesea cer bani pentru recuperarea datelor.

Numărul viruşilor pentru Android a crescut puternic în ultimul an, a declarat la Bucureşti Nick FitzGerald, ESET Senior Research Fellow. Îngrijorător este faptul că s-au înmulţit în special viruşii cu consecinţe financiare pentru utilizatori, potrivit reprezentantului companiei slovace care produce antivirusului NOD32.

Sunt două tipuri de ameninţări informatice asupra cărora atrag atenţia specialiştii de la ESET: viruşii care îţi criptează telefonul şi îţi cer bani pentru recuperarea datelor, şi cei de tipul „Poliţia română”, care te păcălesc că ai încălcat legea şi că trebuie să plăteşti o amendă. Ca să eviţi astfel de probleme, ajută dacă descarci aplicaţii doar din magazinul Play, nu şi din alte surse.

Indiferent, însă, de unde descarci noile softuri, un sfat ar fi să aştepţi şi să nu fii printre primi care fac download, imediat ce aplicaţia se lansează. În cazul în care este virusată, va primi multe note de 1, iar problema de securitate se va regăsi la comentarii, a declarat Righard Zwienenberg, ESET Senior Research Fellow, în cadrul evenimentului ESET Security Days, care a avut loc recent la Bucureşti. Metoda nu e însă infailibilă, pentru că adesea persoanele care includ viruşi în aplicaţiile lor folosesc proxy-uri pentru a-şi îmbunătăţi scorurile în magazinul Play.

Mai mulţi specialişti de la ESET au declarat că îşi instalează în telefon doar strictul necesar în materie de aplicaţii mobile, pentru a evita incidentele de securitate.

Faţă de perioada de început a viruşilor informatici, când băieţii răi voiau în primul rând să se distreze şi să arate că pot, astăzi ei sunt tot mai interesaţi să facă bani. Industria infractorilor informatici a fost evaluată la 450 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit Juniper Research, adică mai mult decât întreaga economie a Austriei, mai notează yoda.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.