ACTUALITATE 22 mai 2016

Sute de elevi au participat la Târgul educaţional de la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 920 vizualizări

Câteva sute de elevi au participat la „Târgul educaţional” organizat joi şi vineri în centrul municipiului Sfântu Gheorghe de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, în cadrul căruia instituţiile de învăţământ şi-au prezentat oferta educaţională.

La târg au fost reprezentate nouă licee teoretice şi tehnologice, precum şi Extensia din Sfântu Gheorghe a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

„Pot să vă spun că în ultimii trei ani s-a constatat o mărire a interesului pentru şcoala profesională, sunt tot mai mulţi elevi care doresc să vină spre această filieră, probabil sunt stimulaţi şi de acea bursă oferită, de 200 lei, dar şi de siguranţa unei meserii şi a unui loc de muncă”, a declarat Marius Popescu, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna.

Directoarea Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, Luminiţa Costea, e de părere că sistemul de învăţământ necesită o serie de „corecţii” pentru a fi în pas cu tinerii din ziua de azi.

„Colegiul nostru vinde la ora actuală doar ştiinţă, nu avem altceva de vânzare, sperăm o ştiinţă de calitate, atât pe partea de real, cât şi cea umanistă. La ora actuală este cel mai bun liceu românesc din judeţ, e cotat ca primul liceu şi sperăm să ne menţinem în continuare în top. Există multe activităţi extracurriculare, participări la proiecte naţionale şi internaţionale pe lângă partea de carte, care, din punctual nostru de vedere, este foarte importantă. E dificil să ţii pasul cu ei (cu elevii – n.r.), ar trebui un pic tot sistemul ăsta să se schimbe pentru că nu îi mai satisface, nu mai e satisfăcător pentru elevi. Ei îşi doresc să înveţe lucrurile într-o altă manieră decât am făcut-o noi. Probabil, la un moment dat vom fi nevoiţi să schimbăm sistemul din temelii, nu vom avea ce face. Din punctul meu de vedere, al profesorului, trebuie să te adaptezi cerinţelor elevilor şi nu ei nouă, pentru că, până la urmă, noi suntem pentru ei în şcoală şi nu ei pentru noi”, a declarat Luminiţa Costea.

Pentru a demonstra că şcoala lor e cea mai bună, elevii şi cadrele didactice nu s-au mulţumit doar să distribuie pliante şi să vorbească despre avantaje şi perspective. Spre exemplu, elevii Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, care are mai multe specializări, printre care comerţ, turism, alimentaţie, estetică şi igienă, au oferit spre degustare prăjituri făcute de ei, iar corul Liceului de Arte din Sfântu Gheorghe a susţinut un recital în piaţa centrală.

„Părinţii m-au înscris la această şcoală şi cred că a fost cea mai bună alegere, pentru că noi învăţăm aici puţin mai mult decât învaţă elevii de la alte şcoli, de la alte licee – o specialitate şi nu orice fel de specialitate, ci artă. Eu sunt la muzică, la flaut, dar fac şi pian şi cor şi putem şi în afara şcolii să folosim ce învăţăm. În al doilea rând, este vorba despre două feluri de secţii, avem şi secţie română şi secţie maghiară, e singurul liceu din Sfântu Gheorghe cu acest specific, şi noi facem totul împreună şi pot să zic că am şi prieteni români şi maghiari din cauza asta. Avem şi clase de dramă şi de desen. Eu vă spun pe bune că noi venim cu drag la şcoală”, a declarat Alice Colţ, elevă la Liceul de Arte.

Târgul educaţional a fost organizat cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.