ACTUALITATE 16 mai 2016

Târg educaţional pentru licee în Piaţa centrală din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 883 vizualizări

Liceele din Sfântu Gheorghe au ocazia să îşi promoveze oferta educaţională şi activităţile în cadrul unui târg dedicat tinerilor. Acţiunea se va desfăşura în Piaţa centrală a oraşului în perioada 19-20 mai, între orele 10-16. Târgul se găseşte la prima ediţie şi este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

„Încercăm în acest an să avem prima ediţie a unui târg educaţional organizat în Piaţa centrală. Acolo se organizează şi alte evenimente şi am spus că ar fi bine ca şi şcolile din Sfântu Gheorghe să se promoveze”, a spus inspectorul şcolar general Kiss Imre, care a mai adăugat că fiecare dintre cele nouă licee din Sfântu Gheorghe, dar şi cele două universităţi, vor avea câte un stand în cadrul târgului. „Fiecare instituţie va veni cu pliante, bannere, afişe, poate vor prezenta şi câte un spectacol mic acolo pe scenă. În aceste două zile ne dorim ca Piaţa să devină una a educaţiei”, a precizat Kiss Imre, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută săptămâna trecută.

Potrivit inspectorului şcolar general, scopul evenimentului este de a veni în întâmpinarea absolvenţilor de şcoală generală cu cât mai multe oferte educaţionale. „Ne dorim să ieşim un pic, iar tinerii şi părinţii lor să afle de fiecare dintre aceste şcoli. Oricine este interesat, chiar şi din localităţile învecinate, este invitat să participe”, a spus acesta.

La nivel judeţean, anul acesta sunt 2070 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a. În zona Sfântu Gheorghe sunt 870 de elevi care se pregătesc să intre în rândul liceenilor. Oferta educaţională de anul acesta, arată că la nivelul judeţului Covasna sunt 72 de clase liceale şi profesionale, aprobate pentru absolvenţii de clasa a VIII-a.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.