ACTUALITATE 12 iunie 2016

UBB Sfântu Gheorghe și-a luat rămas bun de la promoţia 2016

de Iulia Drăghici - Taraș | 1841 vizualizări

Emoțiile au cuprins vineri clădirea Extensiei din Sfântu Gheorghe a Universității „Babeş-Bolyai”, unde absolvenţi, profesori, părinţi şi prieteni au luat parte la ceremonia care a anunţat absolvirea celei de-a 19-a generaţii UBB Sfântu Gheorghe. 101 studenţi din promoţia 2016, de la Ştiințe economice, Ştiințe administrative și Ştiința mediului şi-au finalizat studiile în acest an.

„Vă doresc o viaţă cât se poate de uşoară şi noroc”, a spus amfitrionul evenimentului, directorul Extensiei Universitare UBB Sfântu Gheorghe, Cziprián-Kovács Loránd.

Şefa de catedră a departamentului Administrarea afacerilor, Fosztó Mónika, s-a adresat audienţei, spunând: „Este un moment încărcat de emoții profunde, atât pentru absolvenți, cât și pentru cadrele didactice. Este momentul în care absolvenții promoției 2016 încheie una dintre cele mai frumoase etape ale vieții, şi anume studenția. Dragi absolvenți, să aveți încredere în voi și să fiți convinși că ceea ce ați realizat până în acest moment înseamnă enorm de mult și trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre. Luați cu voi tot ce ați învățat bun în acești ani de facultate și nu uitați că porțile universității noastre rămân deschise tot timpul pentru voi”.

Fosztó Mónika a mai împărtăşit tinerilor absolvenţi două sfaturi de viaţă: „aveți grijă cui vă împărțiți timpul”, dar şi „succesul înseamnă să fii în stare să mergi din eșec în eșec fără să îți pierzi entuziasmul”.

„Nu pretindem că aceşti trei ani au fost perfecţi, dar vom pleca din facultate cu concluzii şi mai ales cu amintiri plăcute. Astăzi este un moment de sfârşit şi totodată un nou început. Ne aşteaptă o nouă viaţă. Este momentul când învăţăturile acumulate pe băncile şcolii trebuie să fie puse în practică, legitimând valoarea câştigată în timpul facultăţii. Astăzi, noi nu avem numai pregătirea necesară unor buni specialişti, ci şi capacitatea de a reuşi în viaţă”, a spus Bléga Katalin, absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

La ceremonie a fost invitat şi Gheorghe Neagu, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna, un colaborator al instituţiei de învăţământ. Acesta le-a transmis celor prezenţi: „Vă doresc mult succes, baftă la examenul de licență și multă sănătate. Invitaților dumneavoastră, de asemenea, le doresc numai bine și sănătate. APM a colaborat cu Universitatea „Babeş-Bolyai”, iar o parte dintre absolvenți au fost la noi în practică, unde au deprins științele mediului. Aici au încercat să se familiarizeze cu problemele de mediu – după cum știți, la nivel național și mondial sunt probleme deosebite în ceea ce privește schimbările climatice. (...) Am fost mulțumiți de colaborarea cu dumnealor, în continuare le dorim mult succes în viață. Cu o parte dintre absolvenţii de azi o să ne mai întâlnim în câmpul de muncă. Mai mult, o parte dintre aceştia o să ne ia locul la un moment dat şi trebuie să lăsăm loc tinerilor care vor veni cu idei inovatoare, care vor încerca să aducă ceea ce e nou pe știința mediului”, a spus directorul APM Covasna.

Festivitatea de absolvire a fost marcată de un recital susţinut de solista Sebestyén Lázár Enikő şi Szilágyi Herbert Zsolt, care a acompaniat-o la orgă electronică. Aceştia au interpretat Ave Maria de Schubert şi Gaudeamus Igitur.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.