ACTUALITATE 20 iunie 2016

Cărți cadou oferite absolvenților de gimnaziu din Târgu Secuiesc de către Fundația Pro Sanitate și Observatorul de Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1232 vizualizări

La inițiativa fundației Pro Sanitate din Târgu Secuiesc, cei mai valoroși elevi care au absolvit clasa a VIII-a la școlile generale din Târgu Secuiesc au primit cărți în limbile maghiară și română, precum și diplome de merit, în cadrul unor ceremonii desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute.

„Observatorul de Covasna” a răspuns acestei inițiative și, în calitate de partener, a oferit cărțile în limba română, elevii primind exemplare din colecția „Cine a fost?” despre Mozart și Newton, precum și inspiraționala biografie a cosmonautului Dumitru Prunariu.

„Noi colaborăm foarte bine cu Observatorul de Covasna. Apreciez foarte mult faptul că se arată tot timpul interesaţi de proiectele noastre. Mai mult decât atât, am observat că este şi scopul lor de a aduce cât mai aproape naţionalităţile care convieţuiesc în comunitatea covăsneană. În timpul discuţiilor cu reprezentanţii ziarului, ne-a venit ideea de a oferi împreună cărţi în limba română şi cărţi în limba maghiară. Cred că este foarte important ca aceşti tineri să înveţe limba română, ca să rămână în ţară”, a declarat fondatoarea Fundaţiei Pro Sanitate, Bakk Vitális Kinga, directoarea întreprinderilor Zarah Moden şi New Fashion.

Cotidianul nostru a fost reprezentat la evenimente de către Cristina Cocerhan, care a participat la ceremonia desfășurată la Școala Generală „Turóczi Mózes”.

„Pentru noi, acest gest înseamnă enorm de mult. Ne chinuim, ca să spun aşa, să le oferim elevilor ceva în dar, o recompensă pentru rezultatele deosebite. Cred că prin această activitate, de a-i premia şi de a le striga numele în public, le oferim şansa elevilor să conştientizeze faptul că efortul depus merită. Pentru noi a fost un ajutor mare”, ne-a spus directoarea şcolii „Turóczi Mózes”, Voloncs Mária.

Cărți și diplome au fost oferite și elevilor cu performanțe deosebite de la Școala Gimnazială „Petőfi Sándor”, Școala Generală „Molnár Józsiás” și Liceul Teoretic „Nagy Mózes”.

Fundaţia Pro Sanitate este o organizație non profit, fondată de către proprietarul majoritar al întreprinderilor Zarah Moden și New Fashion din Târgu Secuiesc.

În ceea ce priveşte activităţile din viitorul apropiat, Fundaţia va inaugura în ziua de 6 iulie un teren de joacă în centrul oraşului, destinat copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani. Mai mult, Fundaţia Pro Sanitate va organiza în 9 iulie şi deschiderea festivă a adăpostului pentru câini din Târgu Secuiesc, ocazie prin care cei mici vor putea învăţa mai multe despre rase de câini şi îngrijirea acestora.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.