ACTUALITATE 20 iunie 2016

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a stabilit plafoanele peste care va publica numele datornicilor la bugetul local

de Agerpres | 687 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe va publica numele persoanelor fizice care au datorii mai mari de 1.000 de lei la bugetul local, precum şi al persoanelor juridice care au restanţe de peste 5.000 de lei.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe, întrunit vineri în ultima şedinţă din actuala legislatură, a stabilit, conform cerinţelor noului Cod fiscal, plafoanele peste care va face publice numele datornicilor.

La propunerea consilierului locali Debreczeni László, colegii săi au votat ca în cazul persoanelor fizice plafonul să fie ridicat la 1.000 de lei de la 500, cât fusese propus iniţial, avându-se în vedere sumele necesare trimiterilor poştale.

Debreczeni László a declarat că dacă plafonul ar fi rămas la 500 de lei, municipalitatea ar fi trebuit să trimită debitorilor 3.200 de notificări prealabile, dar cifra aproape s-a înjumătăţit în urma ridicării acestuia.

„Conform noului Cod de Procedură Fiscală, lista debitorilor trebuie publicată obligatoriu începând cu 2016. Consiliul Local a trebuit numai să aprobe acel nivel peste care se publică numele debitorilor. Noi am stabilit pentru persoanele fizice să fie 1.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, 5.000 de lei”, a declarat Debreczeni László.

Potrivit acestuia, la ora actuală, în municipiul Sfântu Gheorghe sunt 30 de firme care depăşesc plafonul de 5.000 de lei.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.