CULTURA 22 iunie 2016

Teatrul Andrei Mureşanu la final de stagiune

de Iulia Drăghici - Taraș | 967 vizualizări

Pentru Teatrul Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe stagiunea 2015/2016, care tocmai s-a încheiat, a însemnat 7 premiere. Stagiunea viitoare se anunţă la fel sau poate chiar mai interesantă.

„În stagiunea următoare vă așteptăm cu 16 spectacole incluse în abonament: 10 noi premiere plus 6 spectacole preluate din stagiunea curentă. Spectacolul „7” a avut doar avanpremiera în această stagiune, premiera oficială fiind programată pentru data de 13 septembrie 2016”, arată un comunicat de presă, care mai informează: „În datele de 20 și 21 august vom avea două vizionări, unde așteptăm toate persoanele care nu sunt plecate în concediu, la spectacolul „Toujours Ensemble – Primăvara e încă departe!” regia Ivan Romeuf. Spectacolul va fi realizat în coproducție cu THÉÂTRE DE L'ÉGRÉGORE. Va fi un spectacol bilingv, româno-francez, iar pentru părțile în limba franceză va exista subtitrare. Acest spectacol va avea premiera oficială în 15 septembrie 2016. Startul noii stagiuni îl va da premiera tinerei regizoare Casandra Topologeanu – „Ieșire de urgență”. Acest spectacol reprezintă și debutul regizoral al tinerei artiste și face parte din proiectul mai larg al TAM de a sprijini tinerele talente”.

Actorul anului – Claudia Ardelean

Concursul „Actorul Anului”, organizat de TAM, a fost câştigat de actrița Claudia Ardelean, care a strâns cel mai mare număr de voturi. „Promitem tuturor celor ce au votat-o, și nu numai lor, că o vor revedea pe Claudia în foarte multe dintre spectacolele stagiunii viitoare!”, informează Teatrul Andrei Mureşanu.

Abonamente achiziţionate de două persoane

Reprezentanţii Teatrului Andrei Mureşanu anunţă noutăţi şi în ceea ce priveşte abonamentele. „Vom păstra cele 2 abonamente - Abonamentul General (100 lei) și Abonamentul Economic - elevi, studenți și pensionari (65 lei). Noutatea abonamentelor constă în faptul că ele vor putea fi achiziționate de două persoane. Persoanele care împart un abonament, pot vedea individual câte 8 spectacole la alegere dintre cele 16 sau pot merge împreună la 8 spectacole. Persoanele care doresc să vadă toate cele 16 spectacole pot să opteze pentru achiziția individuală a abonamentului. Am optat pentru această variantă pentru a încuraja în primul rând tinerii să vină la spectacolele noastre, oferta de a vedea 8 spectacole pentru 32,5 lei fiind una extrem de accesibilă”, scrie în aceeaşi informare de presă.

Bilanţul stagiunii 2015/2016

TAM a reuşit să îşi construiască în stagiunea 2015/2016 un repertoriu stabil, format din 12 spectacole, 7 dintre acestea fiind premiere. „La mijlocul lunii iunie am închis o stagiune foarte încărcată, în cursul căreia am reușit să construim un repertoriu stabil compus din 12 spectacole dintre care 7 noi premiere: „Contra progresului” de Esteve Soler, în regia lui Cristian Ban, „Doi galbeni” după povestea lui Ion Creangă, regizat de Mirela Bucur, „Tartuffe” de Molière în regia lui Zakariás Zalán, „Trei rupturi” de Rémi de Vos în regia lui Radu Afrim, o coproducție a TAM cu Teatrul Independent Osonó – „Orb de mină” de Székely Csaba, regizat de Catinca Drăgănescu, „Histrion” - texte din J.P. Sartre și W. Shakespeare, regizat de Mihai Nițu și „7” după Dino Buzatti în regia lui Sebastian Marina”, informează comunicatul de presă.

Teme articol: TAM stagiune
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.