ACTUALITATE 23 iunie 2016

Accident aviatic în Munţii Bodoc – Exerciţiu tactic al ISU Covasna

de Covasna Media | 1284 vizualizări

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a organizat joi un exerciţiu tactic trimestrial în care s-a simulat un accident de aviaţie în Munţii Bodoc.

Pe timpul exerciţiului au fost create mai multe momente:

Pe aplicaţia existentă în dispeceratul ISU se sesizează emiterea unei alerte cu privire la faptul că o aeronavă de tip BN-2, ce efectua un transport umanitar pe ruta Bucureşti – Suceava, se află în dificultate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi este posibil ca pilotul să recurgă la o aterizare forţată. În aeronavă se află 8 pasageri şi echipajul aferent (pilot şi copilot).

Avionul de mici dimensiuni a coborât sub nivelul regulamentar de zbor controlat de ROMATSA, a dispărut de pe radar, iar echipajul nu răspunde la apelurile radio repetate ale operatorului ROMATSA.

Pe timpul acţiunilor de căutare a epavei avionului şi a personalului de la bord, se constată că în apropierea Vârfului Bodoc, în zona forestieră administrată de O.S. Breţcu, se manifestă un incendiu forestier, posibil declanşat ca urmare a deversării combustibilului din rezervorul aeronavei.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna este anunţat prin 112 de către un crescător de animale despre faptul că în apropierea Vârfului Bodoc, în zona forestieră administrată de O.S. Tălişoara au fost descoperite resturi din avion, precum şi trei dintre persoanele aflate la bord (toate decedate). Nu se cunoaşte locaţia celorlalte 7 persoane care se aflau la bord.

Exercitiu ISU la Bodoc - avion (6)În urma desfăşurării acţiunilor de căutare a tuturor victimelor accidentului aviatic, precum şi a resturilor aeronavei, au fost găsite 7 persoane în viaţă, în stare gravă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna mulţumeşte colaboratorilor la exerciţiu: membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în punerea în aplicare a Planului operaţional de intervenţie în caz de accident de aviaţie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Bodoc, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bodoc, un echipaj din cadrul IPJ Covasna, o grupă de jandarmi din cadrul IJJ Covasna, trei ambulanţe ale SAJ Covasna, echipaje din cadrul Auto Crono, Salvamont Covasna, Filiala Crucea Roşie Covasna, Direcţia Silvică Covasna (O.S. Breţcu şi O.S. Tălişoara), Ocolul Silvic Privat Târgu Secuiesc, Staţia meteo locală şi Asociaţia Română a Radioamatorilor filiala Covasna.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Cpt. Raluca Dumuţ

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.