ACTUALITATE 7 iunie 2016

Zilele Sportive Sfântu Gheorghe, la a 10-a ediție

de Sever Ioan Miu | 1119 vizualizări

De vorbă cu președintele asociației organizatoare, Nemes Aron

Anul acesta, Zilele Sportive Sfântu Gheorghe, aflate la a 10-a ediție, aduc peste 75 de programe, incluzând demonstrații de rugby, scrimă și judo, precum și campionate de pentatlon, baschet, handbal și minifotbal. Zilele Sportive se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului, programele fiind propuse și organizate de numeroase asociații din oraș. Asociația sportivă care a inițiat și coordonează, de zece ani, evenimentul, se numește Equites. Am discutat cu președintele AS Equites, Nemes Aron, despre câteva dintre atracțiile zilelor sportive, dar și despre greutățile și satisfacțiile organizării unui astfel de eveniment.

Alergare în culorile olimpice

A 10-a ediție începe joi de la ora 17, la stadion, cu o alergare de ștafetă la care vor participa diferite școli din oraș. „Echipele vor participa în cele cinci culori ale Jocurilor Olimpice”, spune Nemes. Cele mai bune echipe vor fi premiate. Seara continuă cu o alergare comună în memoria fostului voleibalist Derzsi Ede (1934-2015), născut la Baraolt, unul dintre reprezentanții României la Olimpiada de la Tokio. Din desfășurarea primei seri nu lipsește o tombolă cu diverse premii. Programul de vineri include un concert Crazy Plumbers, formație din Târgu Secuiesc, iar de la ora 22 cei prezenți pe stadion vor putea urmări meciul România-Franța de la Campionatul European de Fotbal.

Sepsi OSK întâlnește FC Oltul Sfântu Gheorghe din 2003

Printre evenimentele recomandate de Nemes se numără și cele două „meciuri de nostalgie” de sâmbătă. Sepsi OSK va juca o partidă cu componenții ultimei echipe din Sfântu Gheorghe care a evoluat în liga B, Oltul Sfântu Gheorghe 2003, iar FCM Brașov Old Boys vor disputa un meci cu jucătorii din anii ‘80 ai IMASA Sfântu Gheorghe.

O serbare a sportului pentru întreaga regiune

Cum se vede în cazul ultimului meci amintit, la zilele Sportive Sfântu Gheorghe vor veni deopotrivă sportivi din oraș și din afara lui. Dacă din Covasna vor veni echipe și sportivi din Târgu Secuiesc, Baraolt, Poian, precum și o echipă de rugby tag din Întorsura Buzăului, evenimentul va găzdui și echipe din Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea sau Făgăraș. „Eu zic că este o serbare a sportului pentru toată regiunea noastră”, punctează Nemes.

Peste 20 de asociații, premiate

Încă de la prima ediție, din 2007, AS Equites a contat pe sprijinul asociațiilor sportive locale, care au venit cu propuneri și au organizat evenimente. Cu ocazia celei de-a 10-ediții, Equites va premia peste 20 de asociații care au contribuit, de-a lungul timpului, la Zilele Sportive. Numărul mare de organizații „denotă seriozitate și din partea noastră și a lor, arată că putem colabora foarte bine”. Totuși, nu totul e roz când e vorba de organizare. Pentru că echipa AS Equites e mică, iar puțini sunt interesați să i se alăture, sunt proiecte care nu se realizează. „De exemplu, un concurs de alergare unde trebuie să treci de diferite obstacole, să sari, să te cațeri. Nu am găsit pe nimeni să-l organizeze”, spune Nemes.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.