ACTUALITATE 5 iulie 2016

Sezonul estival a început – polițiștii acționează pentru siguranța cetățenilor

de Covasna Media | 893 vizualizări

Timpul concediilor și al vacanțelor a început, iar polițiștii sunt prezenți în teren astfel încât cetățenii să se bucure de liniște și siguranță, în special în zonele turistice și de agrement.

În acest context, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și a celor de tulburare a ordinii și liniștii publice, dar și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, polițiștii covăsneni acționează zilnic pe raza județului.

Astfel, în perioada 15–30 iunie 2016, în urma activităților desfășurate pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, polițiștii au aplicat peste 1.200 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 300.000 de lei și au constatat 114 infracțiuni, 29 de persoane fiind surprinse în flagrant în timpul comiterii unor delicte penale.

Din totalul infracțiunilor, 43 au fost infracțiuni contra persoanei, 44 infracțiuni contra patrimoniului, iar două de natură economică.

Pentru abateri în trafic au fost aplicate 912 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 275 fiind pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul circulației și au fost reținute 46 de permise de conducere și 34 de certificate de înmatriculare.

Menționăm că în perioada mai sus amintită, nicio persoană nu și-a pierdut viața în evenimente rutiere petrecute pe raza județului Covasna.

De asemenea, în urma acțiunilor au fost confiscate bunuri în valoare de 12.447 de lei.

Tot în cadrul acțiunilor desfășurate în baza acestui plan de măsuri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în urma unui control efectuat la o întreprindere individuală ce gestionează activitatea unei pensiunii turistice, s-a constatat că unitatea de cazare nu deţine certificat de clasificare şi nici o situaţie privind evidenţa turiştilor în pensiune.

În consecință, conform H.G. 237/2010 pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidența și protecția turiștilor în structuri de primire turistice, s-a aplicat măsura sancţionării cu amendă contravențională în valoare de 3.000 de lei şi, totodată, a fost notificată Autoritatea Naţională pentru Turism.

Recomandări ale polițiștilor pentru o vacanță liniștită

Pentru prevenirea furturilor din camera de hotel:

• La plecarea din cameră, asigurați ușa de acces în cameră, inclusiv ușa de la balcon și ferestrele;

• Nu lăsați la vedere, pe balcon, bunuri care pot fi tentații pentru hoți;

• Depozitați banii și bunurile de valoare, în seiful hotelului;

• Luați cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăți curente și nu afișați sume mari de bani în public;

• Manifestați prudență în relațiile cu persoanele nou cunoscute, nu vă lăudați sau nu vă expuneți bunurile de valoare. Printre amabili și binevoitori puteți întâlni și persoane rău intenționate.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme:

• Nu lăsați în mașină bagaje sau genți chiar dacă nu conțin bunuri de valoare. Acestea pot atrage atenția hoților care nu știu ce se află în interior;

• Nu lăsați în autoturism GPS-ul, interfața radio a cd-player-ului auto, telefoane mobile, laptop-uri, camere video sau foto, documente, cărți de credit sau bani, chiar și atunci când părăsiți autovehiculul pentru scurt timp.

Pentru a preveni furturile din locuințe:

• În cazul absențelor îndelungate de acasă, comunicați acest fapt numai persoanelor în care aveți mare încredere;

• Dacă locuiți la casă sau la un apartament situat la parter, este necesar să vă protejați ferestrele cu grilaje metalice ale căror capete de prindere să fie încastrate în zid;

• Evitați discuțiile despre bunurile de valoare pe care le aveți în casă;

• Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conținut să informați vecinii că ați plecat în concediu;

• Evitați găzduirea persoanelor despre care nu aveți date concrete și verificate;

• În situația în care cheile de la ușa de acces v-au fost sustrase împreună cu documentele de identitate, luați de urgență măsuri pentru schimbarea sistemelor de asigurare.

Dacă ați fost victima unei infracțiuni sau aveți cunoștință despre săvârșirea unei infracțiuni, sesizați imediat Poliția prin numărul unic de urgență 112!

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Nicoleta Marin

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.