EDUCATIE 31 august 2017

Democrația se învață în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1459 vizualizări

Ediția a VI-a a Școlii Naționale pentru Democrație are loc în perioada 29 august – 4 septembrie la Pădureni

Peste 90 de tineri din toată țara, printre care și patru din județul Covasna, se află în perioada 29 august – 4 septembrie la Centrul de Agrement al Direcției Județene de Sport și Tineret Covasna de la Pădureni. Participanții învață despre „cetățenia activă - principiile și valorile democratice” în cadrul celei de-a VI-a ediții a Școlii Naționale pentru Democrație. 

Tabăra a fost deschisă oficial miercuri, 30 august, în prezența reprezentanților administrației publice din județul Covasna și a reprezentanților tinerilor din România.

Printre aceștia s-au numărat vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert, subprefectul județului Covasna, Necolae Radocea, președintele Consiliului Național al Elevilor, Ioana Băltăreţu, Delegatul de Tineret al României la ONU, Ioana Covei, președintele Fundației Județene pentru Tineret Covasna, Kristó Kinga și președintele Consiliului Tineretului din România, Mihai Dragoș. Tot miercuri, la Pădureni a fost prezent și politologul Cristian Pârvulescu, președintele Asociației Pro Democrația.

Invitații le-au vorbit tinerilor despre implicarea în societate și despre ce rol au ei în comunitate, despre trecerea de la rolul pasiv la cel activ în cadrul societății, care este traseul care trebuie parcurs de la identificarea de probleme ale comunităţii până la rezolvarea acestora, despre vorbitul în public și despre posibilitățile de acţiune prin implicarea în diversele organizații de tineret.

Organizatorii au punctat că întâlnirea din județul Covasna este prima pe care o desfășoară Consiliul Național al Elevilor după noile alegeri din conducerea forului, care au avut loc la începutul verii.

Printre activitățile derulate la Școala Națională pentru Democrație se numără cele de tip bibliotecă vie, ateliere despre democrație și bună guvernare, management de proiect, activități interculturale, dar și drumeții și alte acțiuni în aer liber.

Școala de Democrație este organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a Județului Covasna și Asociația Pro Democrația, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Ministerul Educației Naționale și Consiliul Elevilor.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.