ACTUALITATE 13 iulie 2016

Se caută voluntari pentru reabilitarea drumului verde „Sepsi“

de Agerpres | 1010 vizualizări

Mai multe organizaţii civile din judeţul Covasna şi-au propus să reabiliteze drumul verde „Sepsi“, destinat exclusiv bicicletelor şi mijloacelor de transport ecologice, şi caută voluntari pentru acest proiect.

Reprezentanta Federaţiei Organizaţiilor Civile din judeţul Covasna (CIVEK), Olah Katalin, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că proiectul este susţinut financiar cu 2.500 de lei de Fundaţia Comunitară Covasna şi se va derula pe parcursul acestei veri. „Am câştigat un proiect pe care l-am depus la Fundaţia Comunitară pentru reabilitarea acestui drum (...) şi astăzi am făcut o primă tură cu bicicletele pe acest traseu să vedem în ce stare se află (...) Va trebui să reparăm sau să montăm noi indicatoare, să reîmprospătăm semnele de orientare turistică şi să refacem panourile cu hărţi“, a precizat Olah Katalin.

Potrivit sursei citate, pentru acest proiect ar fi nevoie de 10-50 de voluntari.

Drumul verde „Sepsi“, inaugurat în anul 2011, leagă 18 localităţi din jurul municipiului Sfântu Gheorghe şi măsoară peste 100 de kilometri.

În judeţul Covasna mai există un drum verde, „Nemira“, în zona Târgu Secuiesc, amenajat în urmă cu câţiva ani de Asociaţia „Soare Verde“, care trece prin 50 de localităţi şi include peste 180 de monumente şi obiective turistice. Pentru a atrage turiştii, conducerea asociaţiei şi-a propus să introducă în circuit şi ateliere meşteşugăreşti şi gospodării particulare unde aceştia pot servi mâncăruri tradiţionale.

În Europa există o întreagă reţea de astfel de drumuri, denumită Greenway, destinate mijloacelor de transport nemotorizate, ce pot fi străbătute pe jos, cu bicicletele sau căruţele.

 

 

Teme articol: ecologie TURISM Sepsi CIVEK
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.