CULTURA 14 iulie 2016

Evenimente culturale de sezon în staţiunea Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 886 vizualizări

Concert de fanfară, târg de produse tradiționale și locale dar și expoziții – sunt evenimentele culturale dedicate localnicilor şi turiştilor care au drum în acest sfârşit de săptămână în staţiunea balneoclimaterică Covasna.

Fanfara „Valurile Dunării” din Galaţi va concerta sâmbătă, 16 iulie, de la ora 10,30 în faţa Casei Orăşeneşti de Cultură. Intrarea este gratuită.

Seria de evenimente culturale continuă duminică prin Târgul Produselor Tradiţionale şi Locale. Acţiunea este organizată duminică de la ora 9, în parcarea din fața magazinului SuperCOOP. Iniţiatorul târgului este Primăria oraşului.

„Producătorii şi meşteşugarii locali pot contacta responsabilul de program Opra-Debreczi Beáta la nr. de telefon 0757075829”, arată informarea organizatorilor.

Printre expoziţiile care pot fi vizitate în staţiunea Covasna se numără „Expoziţia Csoma 2016”, dar şi expoziţia comemorativă de la la Galeria Gazdáné Olosz Ella.

„În Galeria de Artă Kádár László se poate vizita expoziţia internaţională organizată în memoria marelui orientalist Kőrösi Csoma Sándor. Tema expoziţiei este „Înălţare”, iar invitatul de onoare este artistul Bartos Jenő, profesor la Universitatea de Artă din Iaşi. În timpul expoziţiei vizitatorii pot vota pentru lucrarea cea mai reuşită, deoarece în luna august Asociaţia Kőrösi Csoma Sándor va acorda un premiu al vizitatorilor, pe baza acestor voturi. Program de vizitare: marţi-vineri între orele 11-16, sâmbătă între 9-14. Preţul biletului este 2 lei/adulţi, 1 leu/elevi. Pentru mai multe informații, sau înscriere de grupuri organizate relaţii la nr. de telefon 0770420087”, transmit organizatorii.

Aceeaşi sursă mai arată: „Expoziţia comemorativă alcătuită din lucrările cele mai semnificative ale artistei din Covasna se poate vizita la Galeria Gazdáné Olosz Ella. Expoziția permanentă se poate vizita după orarul Bibliotecii Orăşenești Covasna. Intrarea este liberă. Pentru mai multe informații sau înscriere de grupuri organizate relaţii la nr. de telefon 0770420087”.

Teme articol: Covasna Cultură evenimente
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.