LIFESTYLE 20 iulie 2016

Veste antiglonţ din... pânză de păianjen

de Covasna Media | 2640 vizualizări

Armata americană vrea să fie cu un pas în faţa tuturor, aşa că intenţionează să-şi doteze trupele cu veste antiglonţ mai rezistente, făcute dintr-un material inedit: pânză de păianjen provenită de la viermi de mătase modificaţi genetic.

Armata a apelat la compania Kraig Biocraft Laboratories din Michigan, care dezvoltă materiale pe bază de pânză de păianjen pentru echipamente de protecţie militară, scrie ziare.com citând Live Science.

Kraig Biocraft Laboratories a modificat genetic viermi de mătase, folosind ADN de la păianjeni, astfel încât aceştia să producă o pânză de păianjen extrem de rezistentă, utilizată la vestele antiglonţ.

Cu toate că păianjenii pot ţese un fir şi mai puternic, tendinţele lor canibale îi fac să fie mai puţin eficienţi decât viermii de mătase.

Aşadar, graţie ADN-ului de păianjen, viermii au devenit nişte „superviermi de mătase”, care pot ţese o mătase mult mai puternică şi mai fexibilă decât cea tradiţională. Acest tip de mătase este de 1.000 de ori mai ieftin decât altele, aşa că nu e de mirare că armata SUA a pus ochii pe el.

Compania Kraig Biocraft a anunţat recent că a semnat un contract prin care a primit un milion de dolari de la armata americană ca să testeze produsul. Astfel, materialul va fi supus mai multor teste şi se va verifica inclusiv rezistenta la impactul cu diverse proiectile, urmând, probabil, că forţele armate SUA să achiziţioneze vestele antiglonţ de la Kraig Biocraft.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.