ACTUALITATE 26 iulie 2016

EDITORIAL. Liberalii umblă după voturile Diasporei. Degeaba...

de Dumitru Manolăchescu | 779 vizualizări

PNL a hotărât că e momentul să mişte puţin în „frontul” pervers creat de PSD în politica românească şi să se implice în problemele votului prin corespondenţă al românilor din Diaspora. Aici liberalii vor scăpa, în sfârşit, de teama de a se opune lui Dragnea şi Ponta, pentru că PSD nu are nevoie de voturile Diasporei româneşti. Pesediştilor le sunt suficiente voturile celor pe care-i manipulează cu uşurinţă, printre care: mase de oameni săraci de la oraşe şi sate, semianalfabeţi şi asistaţi social (nu e invenţia mea, este rezultatul unor cercetări sociologice asupra votului la alegerile din 2012), care-i votează şi-acum pe Ion Iliescu şi urmaşii lui fără să se-ntrebe nicio clipă de ce ei o duc din ce în ce mai prost, în timp ce PSD o duce din ce în ce mai bine?!

Da, liberalii au nevoie de Diaspora. Fostul celebru premier Victor Ponta, acum doar un plagiator amărât, un „pisicuţ” care-şi scoate ghearele doar pe Facebook, nu are nevoie de votul românilor din Diaspora. Nici alţi pesedişti celebri, precum Adrian Năstase, nu au nevoie de Diaspora. Drept pentru care îşi bat joc de românii de-acolo, de prezenţa lor la vot, de tot ce înseamnă „datoria patriotică” de a vota. Datorie despre care aceste triste personaje aveau cu totul altă părere în campaniile electorale în care erau în capul listelor de candidaţi. Atunci românii din străinătate nu erau nişte „indieni” amărâţi şi nici o masă amorfă pentru care doar pesedistul Titus Corlăţean a mai făcut câte ceva. Dar interesul poartă fesul, cum ar zice turcii lui Erdogan, PSD-ul a lobotomizat 40% din populaţia votantă în ţară şi se bazează, indiferent ce se-ntâmplă, pe voturile acestei entităţi procentuale. Poa’ să ningă, poa’ să plouă, poa’ să meargă Dragnea şi Ponta la pârnaie, poa’ să plagieze (ce-i aia, maică?...) şi Negoiţă, şi Oprea, şi Ponta, şi toată crema intelectuală a PSD, 40% din populaţia României va vota PSD!

Puşi în faţa acestei triste realităţi, liberalii cuplului nedus la biserică Gorghiu-Blaga au hotărât să acţioneze, în sfârşit, ca un partid politic de Opoziţie obligat să-i lămurească pe diasporeni să se înscrie din timp pe listele electorale din ţările unde trăiesc, pentru a putea vota în toamna acestui an. Cum o vor face, doar ei ştiu. Din păcate, plagiatorul Ponta are dreptate: românii din Diaspora se consideră păcăliţi după doi ani de „concubinaj” cu preşedintele Klaus Iohannis şi nu se vor mai înghesui la vot. Au alte priorităţi: masă, casă, familie. Iar regimul Iohannis-Cioloş-PNL nu le-a oferit nimic, nici măcar promisiunile celor de la PSD.

Va fi greu, foarte greu pentru PNL să-i convingă pe diasporeni de binefacerile unei guvernări liberale. Nu vor avea argumente, pentru că au coabitat nepermis de mult şi pe faţă cu PSD şi Liviu Dragnea. Au votat într-o veselie legi electorale proaste alături de pesedişti, iar românii din Diaspora nu mai ştiu ce-i bine şi ce-i rău în politica românească şi care-i diferenţa între un liberal şi-un pesedist când vine vorba despre viitorul ţării lor natale.

Cu alte cuvinte, dragii mei liberali, sunteţi ca o barcă de 8 fără cârmaci. Se-nghesuie doi să vă strige ritmul în care vâsliţi, dar ăştia se-ncurcă reciproc. La ora asta sunt vreo 3.500 de români înscrişi pe liste pentru votul din Diaspora. Or să meargă plimbăreţii PNL prin toate ţările lumii, poate veţi reuşi chiar să modificaţi legea votului prin corespondenţă, s-o faceţi mai permisivă, veţi mai găsi câteva zeci de mii de românaşi dispuşi să-şi lase baltă interesul imediat şi să voteze pentru cel de perspectivă. Bun, şi?! Aţi aflat, în sfârşit, că Iohannis a fost ales preşedinte cu voturile Diasporei. Dacă înţelegeaţi mai repede tainele acestui mare eveniment, poate că aţi fi reuşit să nu pierdeţi inutil doi ani de zile. Doi ani în care aţi trăit degeaba – mă refer aici la viaţa politică, nu la ailaltă...

Părerea mea e că nu Diaspora o să vă salveze pe voi, liberalii, de încă o înfrângere în faţa PSD. Mergeţi prin ţară şi convingeţi-i pe oameni că PNL este o soluţie, că PSD-PNL nu-i aceeaşi mizerie. Văd că singurele voastre idei valabile se leagă de votul prin corespondenţă şi intrarea în PNL a lui Dacian Cioloş. N-o să faceţi nici o brânză nici cu una, nici cu cealaltă: Diaspora n-o să vă dea milionul (sau, cine ştie, milioanele...) de voturi necesare ca să-i ajungeţi din urmă pe pesedişti, iar Dacian Cioloş nu va accepta să conducă un PNL grav avariat de nişte cârmaci fără busolă. Aşa că, la muncă, liberali, lăsaţi călătoriile în străinătate şi focusaţi-vă pe românii din ţară! După ce au fost umiliţi de tăcerile şi inacţiunea preşedintelui Iohannis-cel-mult-prea-preţios, românii din străinătate vor refuza să mai creadă în poveştile voastre despre liberalism, singura şansă pentru România. Nu că n-ar fi, teoretic vorbind, adevărat, dar poveştile, fie ele şi frumoase, nu mai ajung, românii vor fapte, luptă, acţiune spre binele lor, nu al vreunui partid, fie el şi unul desprins dintr-o istorie glorioasă, dar adus la sapă de lemn de nişte nevrednici epigoni.

Teme articol: alegeri PNL PSD diaspora
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
a politic, 27 iulie 2016
Tovarase! Las-o mai moale cu PNL (DEFAPT PD - > FSN - > Vechea securitate...) Mie mi s-a cam scarbit de editorialele tale in care unii sunt buni (PNL) si altii sunt raia tarii (PSD). Ar trebui citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.