ACTUALITATE 27 iulie 2016

Cicliștii covăsneni Ede Molnár și Bartha Levente se impun la Elite

de Iulia Drăghici - Taraș | 816 vizualizări

Ede Molnár și Bartha Levente, covăsnenii din echipa Dinamo BikeXpert Racing Team, s-au remarcat la sfârșitul săptămânii trecute (23 – 24 iulie) prin rezultate deosebite la cursele de mountain bike organizate la Păltiniș. La categoria Junior Elite, dar și în clasamentul general, Bartha Levente a ocupat locul I, iar colegul său Ede Molnár a obținut locul al II-lea la categoria Elite.

„Weekendul trecut am participat la două curse organizate la Păltiniș. Sâmbătă am participat la concursul de XCO (Cross Country Olimpic) și am luat locul 3 la categoria Junior Elite. Duminică a fost organizat tot acolo Geiger Mtb Challenge, unde am participat la traseul scurt, 40km cu 1400 m diferență de nivel. Am câștigat concursul la general. În aprilie a mai fost un concurs, unde am obținut locul 3. Din cele trei rezultate, s-a făcut un clasament general și am obținut locul I”, ne-a explicat Bartha Levente, covăsneanul care la doar 18 ani își face un nume în ciclismul românesc de performanță.

Bartha Levente participă la concursurile de mountain biking de la vârsta de 14 ani și spune că acestea îi oferă o ocazie foarte bună de a petrece timp în natură, dar și că dobândește multă bună dispoziție datorită concursurilor. Cât despre rezultatele de la Păltiniș, Levente ne-a spus: „Pentru mine sunt foarte importante rezultatele cât mai bune. Este primul an de când sunt în echipa Dinamo BikeXpert Racing Team și trebuie să dovedesc că locul meu e aici, între ei. Chiar dacă am fost pe traseul scurt la Geiger Mtb Challenge, a fost foarte greu pentru că aceasta este una dintre cele mai grele curse de mountain bike”.

Și Ede Molnár ne-a spus că weekendul competițional a fost unul dificil. „Sâmbătă nu am reușit să termin cursa și nici duminică nu m-am simțit prea bine. M-am înscris totuși duminică pentru tura scurtă pentru că am auzit că traseul e foarte fain și tehnic. Am vrut să fac o recunoaștere între munții de lângă Sibiu. Până la ultima urcare, adică până la km 38, am fost pe locul 5, pe ultima urcare am recuperat locul 3 și într-un final am ajuns pe 2”, ne-a declarat Ede, care a mai spus: „Din păcate pentru mine, sezonul a început puțin prea devreme, în ianuarie, când am participat la o competiție în Spania, și acuma am nevoie să fac o scurtă pauză. Trebuie să mă pregătesc pentru două curse importante de la sfârșitul lunii august și din septembrie, respectiv campionatele naționale de maraton și un night race în București”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.