ACTUALITATE 27 iulie 2016

Fotbal: Trei covăsneni au devenit observatori de joc în ligile a II-a și a III-a

de Sever Ioan Miu | 1082 vizualizări

Trei membri ai Asociației Județene de Fotbal (AJF) Covasna Ștefan Donciu, Foof Ervin și Mihail Lazăr vor evolua în ligile a II-a și a III-a după ce au promovat examenul organizat de Federația Română de Fotbal. E pentru prima oară când din județul nostru ajung trei observatori în cele două ligi.

„E o performanță, ținând cont că din toată țara sunt 100 de observatori“, a declarat președintele AJF Olah Jozsef. „A fost o concurență destul de mare, peste 180 de persoane pentru 100 de locuri, mulți foști jucători și conducători de club cu experiență“, a punctat Mihail Lazăr. „Examenul nu a mai fost o simplă atestare, ca anii trecuți“, ne-a declarat Foof Ervin. Proba teoretică a presupus o serie de teste grilă, iar la proba practică candidații au comentat, pe baza unei filmări, o situație de joc de la un meci internațional. „A fost exact cum trebuie (...) pentru a proceda cum scrie la carte să conducem un meci“, ne-a spus Ștefan Donciu.

Toți cei trei membri AJF au experiență de observatori în ligile județene, iar Ștefan Donciu a activat ca observator și în Liga a III-a, având acest rol și în timpul unui meci din Liga a II-a.

Cei trei vor intra „în pâine“ odată cu începerea campionatelor în cele două ligi.  „La un meci de fotbal, calitatea de observator de joc e poate cea mai importantă. Trebuie să ajungi înaintea meciului cu două ore, ai de inspectat orice ține de organizarea jocului, de intrări, ieșiri, starea stadionului, gazonului. Observatorul ține ședința tehnică, transmite toți pașii de urmat până la terminarea jocului celor de la clubul organizator, de la echipa oaspete și arbitrilor“, spune Foof. La ședința tehnică participă și reprezentanți ai forțelor de ordine și ISU. Ștefan Donciu, care este și pompier la ISU Covasna, spune că la ședințele tehnice i-au fost utile cunoștințele de prim ajutor și cele privind aparatura ambulanțelor.

Pe lângă experiența lor de observatori, cei trei au poziții importante în fotbalul județean. Ștefan Donciu este secretar în Comisia de Disciplină a AJF. Mihail Lazăr a fost președintele clubului Venus Ozun și este în prezent președintele antrenorilor la Comisia Tehnică a AJF Covasna și antrenor la AS Atletico Steaua. Foof Ervin este președintele comisiei de cenzori la AJF și antrenor la AS Atletico Steaua. Dintre copiii antrenați de Lazăr și Foof la AS Atletico Steaua, mai mulți au ajuns la loturile U15 și U16 ale Naționalei.

 

 

 

Teme articol: Covasna fotbal observatori
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.