ACTUALITATE 28 iulie 2016

Mălina Boricean uimeşte din nou juriul unui festival naţional de muzică

de Iulia Drăghici - Taraș | 1841 vizualizări

Din juriu au făcut parte Felicia Filip, Cristian Mihăilescu şi Elisabeta Turcu

Vocea de aur a Mălinei Boricean, interpreta de muzică populară în vârstă de 12 ani din zona Buzaielor, a cucerit încă un premiu de top la un festival național de muzică. Cea mai recentă distincție obținută de aceasta este Premiul I la Festivalul Național de muzică pentru copii și tineret Ecoul Pietrei Craiului „Tavi Bălășcău”, desfășurat în localitatea brașoveană Zărnești, în perioada 22–24 iulie.

Din juriu au făcut parte mari personalităţi ale industriei muzicale româneşti, respectiv soprana Felicia Filip, regizorul de operă Cristian Mihăilescu şi interpreta de muzică populară Elisabeta Turcu.

Mălina, copilul bălai cu ochii albaștri, își asigură cu fiecare concurs și cu fiecare reprezentație un viitor tot mai strălucit pe scena de muzică populară din România. „Concursul „Ecoul Pietrei Craiului” a avut loc în Zărneşti. Am decis să particip la concurs după ce am citit regulamentul şi după ce am văzut că membrii juriului sunt personalităţi de seamă. Am vrut să fiu jurizată de dânşii. De această dată am participat cu o baladă intitulată „Balada lui Ghiță Cătănuță”, culeasă din localitatea noastră, Sita Buzăului, de la doamna Maria Tohănean. Am ales să cânt această baladă pentru că îmi place foarte mult să doinesc. Cred că juriul a apreciat evoluţia mea şi astfel am obținut premiul I, pe care l-am pus la loc de cinste lângă celelalte premii proaspăt obținute”, ne-a spus Mălina.

Tânăra a dedicat premiul obţinut la Zărneşti tatălui ei, care şi-a aniversat ziua de naştere în perioada desfăşurării concursului. „Îmi doream foarte mult să câştig acest premiu, deoarece voiam să-l bucur pe tatăl meu care a împlinit o frumoasă vârstă în ziua premierii”, ne-a dezvăluit aceasta.

Doar în ultimele două luni, tânăra interpretă de muzică populară a adăugat la palmares titluri de mare seamă: Premiul de Excelenţă la Festivalul Concurs de Interpretare „Art Braşov Estival”, Locul I la secțiunea de interpretare vocală dedicată claselor V–VIII şi locul I la secţiunea „Pricesne”, ambele obținute la Festivalului concurs de tradiții populare „Vatra Satului”, organizat în localitatea Teliu din judeţul Braşov.

Sezonul participărilor la concursuri nu s-a încheiat pentru Mălina Boricean. La începutul lunii august, aceasta va participa, alături de Ansamblul „Brâuleţul” din Sita Buzăului, la festivalurile „Lină Chiralină” din Brăila şi „Peştişorul de Aur” din Tulcea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.