ACTUALITATE 28 iulie 2016

Primăria Sfântu Gheorghe promite sprijin pentru echipa de fotbal Sepsi OSK, promovată în Liga a II-a

de Agerpres | 1674 vizualizări

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe promite că va sprijini echipa de fotbal Sepsi OSK, care în acest sezon va juca în Liga a II-a.

Primarul Antal Árpád a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că „este o mândrie pentru municipiu” faptul că această echipă a acces în Liga a II-a și consideră că este un club „care merită să fie finanțat”.

„Cu siguranță vom ajuta echipa. Este o mândrie pentru municipiu că avem o echipă în Divizia B și este un club sportiv care chiar merită să fie finanțat pentru că a ajuns acolo unde este acum datorită unor oameni care au investit bani proprii, deci nu din bani publici a ajuns acolo, și eu cred că acest lucru este foarte important. Deci, îi ajutăm cu tot ce ne solicită”, a declarat primarul Antal Árpád.

Echipa de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care se pregătește pentru începerea campionatului, a adus 11 jucători noi, transferați de la diferite cluburi din țară, printre care patru care au jucat în prima ligă.

Potrivit informațiilor postate pe pagina de socializare a clubului, lotul va fi format din portarii Niczuly Roland (U Cluj), Mutu Daniel (FC Brașov), Fejér Béla (ASA Tg. Mureș), fundașii Răduțoiu Ciprian, Damian Răzvan, Mihai Armando, Mihăeș Vasilică, Țepeș Andrei, Tankó Zsolt, Dumbravă Florin (Codlea), Chiș Paul (CS Unirea Jucu), mijlocașii Mitra Szilárd, Jakab Róbert, Huiban Dragoș, Minciună Bogdan (Unirea Tărlungeni), Burlacu Marius (Unirea Tărlungeni), Țuțu Alexandru (FC Bacău) și atacanții Veress Zsombor, Ene Daniel (FC Brașov), Plămadă Ionuț (Rapid CFR Suceava), Hadnagy Attila (FC Botoșani) și va fi antrenat de Suciu Valentin, Kulcsár László și Rusandu Adrian.

Patronul echipei, Diószegi László, a declarat că pregătirile vizează și terenul pentru competiții – va fi suplimentat numărul de scaune în tribune cu o mie de locuri, vor fi montate o tabelă de marcaj electronică și platforme pentru camerele de televiziune și un gard despărțitor între galerii. De altfel, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a alocat luna aceasta 60.000 de lei din bugetul local pentru dotarea și modernizarea stadionului municipal, unde se vor juca meciurile de fotbal din Liga a II-a, respectiv 35.000 de lei pentru achiziționarea scaunelor și 25.000 de lei pentru tabela electronică.

Potrivit conducerii Clubului, campionatul va începe pe 6 august, iar tragerea la sorți a echipelor va avea loc pe 1 august. Noul lot al Sepsi OSK va fi prezentat oficial suporterilor în cadrul unei festivități ce va avea loc sâmbătă, 30 iulie, de la ora 10,00 pe stadionul municipal din Sfântu Gheorghe.

„În noul sezon obiectivul este clasarea între locurile 8 și 10. O să fim singurii dintre județele Harghita, Mureș, Sibiu, Brașov și Prahova care au echipă în Liga a II-a. E ceva și înseamnă că vor veni, sperăm, și spectatori din Brașov. Până acum 10-15 ani noi făceam naveta în Brașov ca să vedem un meci bun și acum s-a întors roata și sperăm că vor veni și ei, câteva sute, când vom juca și noi cu echipe mai de top”, a declarat Diószegi László.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.