ACTUALITATE 7 iulie 2016

Cantonament pentru fotbalişti juniori, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1833 vizualizări

Aproape 60 de fotbalişti juniori din judeţul Covasna, cu vârste între 9 şi 16 ani, au participat în perioada 1-5 iulie a.c. la prima ediţie a cantonamentului de pregătire, organizat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Covasna şi co-finanţat de Consiliul Judeţean Covasna. Pregătirea sportivă s-a desfăşurat la Stadionul Electro din Sfântu Gheorghe, iar cazarea participanţilor din alte localităţi s-a făcut în internatul Liceului Tehologic „Puskás Tivadar” din reşedinţa de judeţ.

„Am depus un proiect la Consiliul Judeţean şi ei ne-au ajutat foarte mult cu banii, altfel nu puteam să îl realizăm. Cantonamentul s-a desfăşurat pentru trei grupe de copii, născuţi între anii 2005-2007, 2004- 2005 şi 2000-2003. A fost foarte util pentru juniori şi le-a plăcut. S-a lucrat cu şapte antrenori. A fost prima activitate de o asemenea anvergură. Prin intermediul acţiunii am spus că trebuie să facem ceva şi pentru juniorii noştri pentru că la echipele de seniori aducem jucători din alte judeţe pe bani grei, deşi avem foarte mulţi copii talentaţi. Asta nu înseamnă că o să neglijăm seniorii, dar cei mici sunt viitorul”, a declarat preşedintele AJF Covasna, Olah Iosif, care a mai precizat: „Vrem să organizăm şi anul viitor, dacă vom avea sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean. Le mulţumim atât lor, cât şi gazdelor de la Liceul „Puskás Tivadar”, antrenorilor care s-au ocupat de copii şi colegilor mei”.

Juniorii prezenţi la cantonament au venit de echipele: AS Sportivă Sport For All Covasna, AS CS KSE Târgu Secuiesc, ACS Viitorul din Sfântu Gheorghe, ACS SEPSI OSK Sfântu Gheorghe, CSO Baraolt, FC Ciucaşul Întorsura Buzăului, ASATSC Reci. Programul sportivilor a fost unul bine pus la punct, desfăşurat între orele 8 şi 22, având câte două programe de pregătire pe zi pentru fiecare grupă.

„Am fost cu cinci copii şi am fost foarte mulţumit. Nu te întâlneşti des cu aşa ceva. Nu au fost antrenamente tipizate, ci fiecare antrenor a adus ceva din experienţa lui şi pot să spun că a fost o colaborare exemplară între antrenori. Am avut condiţii foarte bune: cazare, trei mese pe zi şi două sesiuni de antrenamente. Toată stima pentru organizatori. Le mulţumim că s-au gândit şi la noi şi că ne-au invitat! Sper că şi-au dat seama că şi la Întorsura Buzăului există potenţial şi să nu ne uite nici data viitoare”, a spus preşedintele Asociaţiei Sporitve Ciucaş din Întorsura Buzăului şi antrenorul echipei întorsurene, Constantin Iagăr.

Campionat de fotbal pentru fete

Potrivit lui Olah Iosif, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Covasna a început să acorde atenţie şi fetelor, de la categoria juniori, care practică sportul rege: „Cu sprijinul Federaţiei Române de Fotbal luăm parte la o pregătire alături de alte două judeţe, Harghita şi Vrancea, care se desfăşoară sub formă de campionat, între grupele de juniori. Luna trecută s-a jucat prima etapă la Miercurea Ciuc. Următoarea va avea loc la Vrancea şi ultima etapă va fi la noi, în Sfântu Gheorghe. Avem fete foarte talentate”, a spus preşedintele AJF Covasna.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
attila, 10 iulie 2016
Program bine pus la punct ??? Să fim serioși ... Nici măcar pe categorii de vârstă ... ce sa urmărit ? doar banii CONSILIULUI JUDEȚEAN ... nu poți tine un antrenament la categoria de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.