LIFESTYLE 1 august 2016

Oamenii de știință au găsit o modalitate de a produce carne, fără a răni animalele

de Covasna Media | 740 vizualizări

O companie susține că a des­coperit o modalitate de a produce carne, fără a ucide animale. Așadar, a inițiat o campanie online pentru a crea o mașinărie revoluționară producătoare de carne.

Se numește SuperMeat și poate „crește” carne reală din celule pre­levate de la animale, iar unul dintre scopurile proiectului este de a schimba modul în care oamenii consumă carne încă din epoca industrială. Evident, țelul principal este de a reduce numărul de animale ucise pentru consum.

Planul a depășit ținta de 100.000 de lire pe site-ul Indiegogo, dar cercetătorii și-ar dori ca oamenii să continue să doneze. Cu 500.000 de dolari, și-ar putea permite o validare a conceptului mașinăriei, cu un milion de dolari ar putea începe producția de carne de pui, iar cu 2,5 milioane de dolari ar putea construi un prototip eficient.

Potrivit profesorului Yaakov Nahmias de la Universitatea din Ierusalim, tehnica dezvoltată de echipa sa permite creșterea țesuturilor din cantități mici de celule, fără a răni sau ucide vreun animal. Celulele prelevate sunt plasate într-un mediu care mimează fiziologia animală, așa că se pot transforma organic în mușchi de dimensiuni mari, la fel cum ar face-o în condiții obișnuite.

Scopul oamenilor de știință este de a-și dezvolta ideea în conti­nuare, astfel încât, în timp, mașinăria să fie disponibilă în magazine, restaurante și chiar și în casele oamenilor. De asemenea, aceștia insistă asupra ideii că țesuturile produse nu vor conține niciun fel de substanță care ar putea face rău consumatorilor, ci vor fi cât se poate de naturale, mai notează playtech.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.