ACTUALITATE 7 august 2016

Peste 2000 de oameni la Concertul Iris

de Sever Ioan Miu | 747 vizualizări

Concertul legendarei formații a fost doar una dintre atracțiile Zilelor Sepsi OSK&Dioszegi la Sfântu Gheorghe

Mii de covăsneni au fost prezenți la a doua ediție Zilele Sepsi OSK&Dioszegi. Supranumit Zilele Pâinii și Fotbalului și aflat la  a doua ediție, evenimentul a avut loc de vineri până duminică seara. Printre atracții s-au numărat concertele mai multor formații, printre care Iris&Cristi Minculescu, meciuri de fotbal de amatori între veteranii sportului covăsnean , dar și prepararea unei tocane de ciuperci, împărțită personal de către Dioszegi Laszlo angajaților săi.

Mici, fripturi, bulz ciobănesc preparat de voineșteni, murături - vizitatorii evenimentului au avut de unde alege pentru a-și astâmpăra foamea.

La desert, vizitatorii au putut gusta gratuit plăcinte și cumpăra kurtoskalacs. Mesele copioase au fost stropite cu bere și pălincă.

De la ronțăit dulciuri, la plimbare cu trenulețul, copiii au avut mai multe posibilități de distracție.

Zilele Sepsi OSK&Dioszegi2

Unii,  au învățat să facă pâine, în cadrul atelierului de la standul brutăriei Dioszegi. „Din păcate foarte puțini copii au venit să facă pâine (...). A fost prea mare căldura. Oamenii au început să vină de la 19:30-20:00“, ne-a declarat patronul brutăriei și al Sepsi OSK, Diószegi Laszlo.

La standul brutăriei Diószegi, vizitatorii au putut degusta gratuit produse de panificație și patiserie introduse mai demult pe piață, sau mai recent, cum ar fi pâinea cu chimen.

De Zilele Pâinii au lipsit, anul acesta, pâinile rustice uriașe. Cele mai mari pâini au avut șase kilograme, potrivit lui Diószegi László.

Acesta din urmă a oferit angajaților săi câte o porție dintr-o delicioasă tocană, în care au intrat aproape 60 de kilograme de ciuperci culese în zona Comandău.

Zilele Sepsi OSK&Dioszegi palincaMeciurile de fotbal de amatori s-au numărat printre atracțiile din weekend ale  Zilelor Pâinii. Partida dintre brutarii și șoferii fabricii de pâine Dioszegi s-a încheiat cu 2-1 pentru șoferi. De asemenea, foștii fotbaliști Electro Sfântu Gheorghe au pierdut cu 6-5 cu Imasa. Fostele glorii Electro doresc să-și ia revanșa la anul.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente a fost concertul de 90 de minute al formației Iris cu Cristi Minculescu. Pe scenă au răsunat hituri nemuritoare ca „Somn Bizar“, „Pe ape“,  „Floare de iris“ sau „Să nu crezi nimic“. Rockerii au amintit, în fața celor peste 2000 de fani adunați, că au fost acum cinci ani de zile la Sfântu Gheorghe, unde au cântat pe aceeași scenă cu Omega, cea mai cunoscută formație de rock maghiară.

„După 6-7 luni a revenit pe scenă (...) bateristul formației Nelu Dumitrescu. Era foarte foarte bolnav, a avut cancer (...). În perioada când Nelu Dumitrescu nu a putut avea concerte, fiul său, Cristi Dumitrescu, a fost bateristul trupei. Așa că acest concert a fost cu doi toboșari“, ne-a declarat Dancs Zsolt, unul dintre organizatorii Zilelor OSK Diószegi.Zilele Sepsi OSK&Dioszegi 3

„Băieții de la Iris au cântat ca la prima tinerețe“, a spus Dioszegi Laszlo. Printre alte formații care au urcat pe scenă în cele trei zile s-au numărat trupa Kalapacs cu Rudan Joe -care au oferit cele mai bune melodii Pokolgép - și formația Kormoran, cu un concert aniversar la 40 de ani de carieră. Evenimentul s-a încheiat duminică seara, cu un foc de artificii.

Zilele Pâinii și Fotbalului au avut accesul gratuit până la ora 16, de la care au fost vândute bilete de câte 10 lei. „Cine a venit, sper, nu a regretat; cine nu a venit, nu avut ce să regrete”, ne-a transmis, la final, Diószegi László.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.