ACTUALITATE 11 august 2016

VIDEO - Peste 100 de ciclişti au traversat joi judeţul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 920 vizualizări

Caravana celei de-a 10-a ediţii a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc a trecut joi, 11 august, prin oraşele covăsnene Sfântu Gheorghe, Covasna şi Târgu Secuiesc. Circa 116 sportivi din 19 echipe au luat startul la prima etapă a competiţiei. În această primă etapă, cicliştii au avut de pedalat 185 de kilometri pe ruta Miercurea Ciuc – Tuşnad – Sfântu Gheorghe – Covasna – Târgu Secuiesc – Miercurea Ciuc. Ediţia aniversară a reuşit să marcheze cea mai puternică participare internaţională din istorie, potrivit Agerpres.

Pagina oficială de Facebook a concursului arăta că după trei ore de pedalat, viteza medie atinsă de concurenţi era de circa 49 de kilometri/oră. „Finlandezul Matti Manninen (Blitz MeridaPro Cycling) a câştigat astăzi prima etapă a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc. El a fost urmat de slovenul Matej Mugerli (Baku) şi Konstantin Klimankou (Misk)”, arată aceeaşi sursă.

România a fost reprezentată atât de echipa naţională, cât şi de sportivii de la Tuşnad Cycling Team, cea din urmă fiind coordonată de singurul campion paralimpic român, Eduard Novak.

Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc pune la bătaie premii totale de 10.000 de euro. Primii 10 sportivi în clasamentul general, primii trei clasaţi în etapele intermediare şi purtătorii de tricouri distinctive vor primi puncte UCI.

Acest concurs de ciclism este considerat a fi cel mai important eveniment sportiv al Ţinutului Secuiesc, dar şi cea mai longevivă acţiune de colaborare între oraşele acestei zone.

Ediţia cu numărul 10 se desfăşoară în perioada 10 – 13 august. A doua etapă are loc în 12 august, pe o distanţă de 163 de kilometri, între Odorheiu Secuiesc – Gheorgheni – Vlăhiţa – Harghita Băi. Următoarea zi, 13 august, debutează la ora 10 cu semietapa a III-a A, care se va desfăşura pe un traseu de 7 kilometri în Harghita Băi, iar de la ora 17:15 – semietapa a III-a B, care are 130 de kilometri şi traversează ruta Miercurea Ciuc – Racu – Frumoasa – Miercurea Ciuc. În 13 august se desfăşoară de asemenea şi concursul pentru amatori, pe străzile din Miercurea Ciuc. La concursul de amatori „toţi cicliştii din zonă şi nu numai pot să se compare cu cei mai buni pentru că parcurg acelaşi traseu ca profesioniştii”, a spus primarul din Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert.

„Cycling Tour of Szeklerland 2016” este organizat de CS Intersport, CSM Miercurea Ciuc şi Direcţia pentru Sport şi Tineret a Judeţului Harghita în parteneriat cu Primăria Miercurea Ciuc, Consiliul Local Harghita, Consiliul Local Covasna şi cu sprijinul Primăriilor din Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc şi Târgu Secuiesc.

https://youtu.be/IA8e87Zqafs

 

 

Teme articol: Sfântu Gheorghe ciclism
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.