ACTUALITATE 15 august 2016

Caravana TIFF aduce la Sfântu Gheorghe trei filme de top

de Iulia Drăghici - Taraș | 968 vizualizări

Cele mai premiate filme ale anului vor putea fi vizionate gratuit la Sfântu Gheorghe. Trei producţii premiate în festivaluri, „Mlaştina”, „Profesorul de vioară” şi „Fiul lui Saul” - acesta din urmă distins cu Oscarul pentru Cel mai bun film străin, vor fi proiectate de Caravana TIFF în Piaţa Libertăţii din Sfântu Gheorghe, în 16, 17 respectiv 18 august, de la ore 21:45. Intrarea la eveniment este liberă.

„Mlaştina / La isla mínima”, în regia lui Alberto Rodríguez, este un film spaniol premiat Scoica de Argint pentru Cel mai bun actor (Javier Gutiérrez) - San Sebastian 2014, Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor principal, Cel mai bun scenariu original la Premiile Goya 2015.

Filmul, care va putea fi vizionat marţi, 16 august, începe când „doi adolescenţi dispar dintr-un oraş din mijlocul mlaştinilor din Guadalquivir. Doi detectivi sunt trimişi de la Madrid: folosesc metode diferite, dar niciunul nu se află în cel mai bun moment al carierei. Curând îşi vor da seama că mult mai mulţi tineri au dispărut în ultima vreme şi că există o sursă de bunăstare locală: traficul de droguri”, arată un comunicat de presă.

Filmul de miercuri, 17 august, Profesorul de vioară / The Violin Teacher, în regia lui Sérgio Machado, a fost distins cu premiul publicului la São Paolo 2015. Acesta spune povestea violonistului Laerte. „După ce pierde un post în prestigioasa orchestră simfonică din São Paolo, Laerte, un violonist talentat, se întreţine dând lecţii de muzică adolescenţilor dintr-o şcoală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Brazilia. Dar oare un pas înapoi nu este şi primul pe un nou drum?”, transmite comunicatul de presă.

Joi, 18 august, filmul „Fiul lui Saul / Son of Saul”, regizat de László Nemes, câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film străin în 2016 şi al Marelui Premiu la Cannes 2015, va putea fi urmărit în Piaţa Libertăţii. „Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. În timp ce lucrează la unul dintre crematorii, deţinutul maghiar Saul descoperă trupul unui băiat şi e convins că acesta e fiul său. Saul îşi asumă o sarcină imposibilă: să-i ofere băiatului funeraliile cuvenite”, arată sinopsisul producţiei.

Caravana TIFF călătoreşte anul acesta, din iulie până în septembrie, în peste 15 oraşe. În 2015 peste 33.000 de spectatori au urmărit prin intermediul Caravanei filmele cele mai premiate şi care au înregistrat succese la casă.

Detalii: http://tiff.ro/caravana-tiff/stiri şi www.facebook.com/caravanatiff.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lucian tranca, 16 august 2016
Dupa peste 30 de ani de la MEPHISTO(1981, regia Istvan Szobo), Ungaria a rupt iar"gura targului"-sa vedem filmul. Interesant, romanii se pot mandri cu prezenta a doi actori concetatini maghiari aflati citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.