ACTUALITATE 16 august 2016

Turismul, doar 2% din economia județului Covasna

de Covasna Media | 1200 vizualizări

Turismul reprezintă doar 2% din economia județului Covasna, potrivit reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie Covasna. Declarația a fost făcută la sfârșitul săptămânii trecute la un eveniment din cadrul festivalului SIC Feszt, desfășurat la Chiuruș. Specialiștii au subliniat de asemenea faptul că județul Covasna are „un potențial imens” în ceea ce privește turismul și că CCI Covasna a inițiat un studiu în acest sens.

Conferința cu tema „Turismul ca atracție a Ținutului Secuiesc”, organizată în cadrul festivalului SIC Feszt de la Chiuruș, a avut loc în 11 august. La eveniment au fost prezenți președinte CCI Covasna, Edler András, și specialistul în turism, președinte al Secțiunii Turism din cadrul CCI Covasna, László Endre.

În cadrul evenimentului, reprezentanții CCI Covasna au declarat că dezvoltarea turismului din județ necesită, pe lângă modernizarea corespunzătoare a infrastructurii, și identificarea valorilor și atracțiilor turistice din județ, precum și a publicului țintă. „Pentru fiecare atracție turistică identificată trebuie creată o poveste, o legendă, cu care se vor putea atrage turiștii în mod adecvat”, transmit specialiștii Camerei de Comerț și Industrie Covasna prin intermediul unui comunicat de presă.

Mai mult, la evenimentul de săptămâna trecută s-a dezvăluit și faptul că „Secțiunea Turism a Camerei de Comerț și Industrie Covasna a inițiat recent un studiu despre toate locurile de cazare, unități de alimentație publică, alte servicii oferite turiștilor, agențiile de turism, birourile de informare turistică, ghizii turistici din județ, monumente istorice, rezervații naturale ș.a.m.d. Scopul studiului este elaborarea unei baze de date unice pentru specialiștii în turism cu ajutorul căreia aceștia vor putea răspunde mai eficient solicitării turiștilor”, arată aceeași sursă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.