ACTUALITATE 18 august 2016

ARCON a cesionat printr-un transfer de active fabrica de polistiren din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 2400 vizualizări

ARCON, una dintre cele mai importante companii din județul Covasna, a anunțat ieri cesionarea fabricilor sale de polistiren din Sfântu-Gheorghe și București, companiei Hirsch Porozell SRL, membră a grupului austriac HIRSCH Servo AG. Tranzacția este supusă aprobării Consiliul Concurenței.

„Pentru orice companie care dorește să fie performantă pe piața românească de polistiren, în contextul actual al pieței, o acoperire teritorială cât mai bună este vitală. A fost dificil pentru noi să avem o strategie națională de vânzări, cu prețuri competitive, indiferent de distanța față de clienții noștri, cu doar două fabrici. Sunt convins că prin această achiziție Hirsch Porozell, care deține facilități de producție în Cluj și de curând în Timișoara, va avea o acoperire națională și va putea să-și consolideze poziția pe piață“, declară Ioan Țițeiu, director general al Grupului ARCON.

Dar ce înseamnă de fapt acest transfer de active? „Cu aceleași utilaje, în aceleași locații, cu aceiași oameni profesioniști, activitatea fabricilor de polistiren ARCON va continua, sub umbrela unui nou proprietar. În felul acesta, oamenii își păstrează locurile de muncă, salariile actuale și beneficiile negociate. Practic pentru ei se schimbă doar proprietarul“, explică Ioan Țițeiu, care a ținut să sublinieze și că societatea își va continua activitatea pe celelalte direcții de activitate. Acesta spune că ARCON dorește să rămână un punct de reper important pe piața materialelor de construcții din România, urmând să-și concentreze eforturile pe producția de membrane bituminoase cu elasto-plastomeri.

„În viitor dorim să ne consolidăm poziția pe piața hidroizolațiilor, atât la nivel național cât și regional, să acordăm un plus de atenție facilităților de producție de vopsele și tencuieli decorative, dar și să acționăm în domeniul investițiilor imobiliare”, precizează Ioan Țițeiu.

ARCON a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 28 de milioane de euro, fiind și unul dintre cei mai importanți angajatori din Sfântu-Gheorghe. Pe lângă activitatea de pe piața autohtonă, ARCON este prezentă cu brandul de membrane ARCO pe piețe externe precum Grecia, Bulgaria, spațiul ex-Iugoslav, Malta, Cipru, Ungaria etc.

ARCON a fost înființată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. ARCON este principalul furnizor din România de membrane bituminoase cu elasto-plastomeri pentru hidroizolații, deținând totodată și o facilitate de producție de tencuieli decorative și vopsele.

Hirsch Porozell este membru al grupului austriac HIRSCH Servo AG, este producător de polistiren expandat (EPS) pentru termoizolații și ambalaje, activ pe piața românească din anul 2006. În România, compania mai deține o fabrică de polistiren la Cluj și a achiziționat de curând o alta la Timișoara.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.