ACTUALITATE 18 august 2016

Impozitul diferenţiat în funcţie de infrastructură ar putea fi introdus la Sfântu Gheorghe începând de anul viitor

de Agerpres | 773 vizualizări

Impozitul diferenţiat în funcţie de infrastructură ar putea fi introdus în municipiul Sfântu Gheorghe începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Potrivit primarului municipiului, Antal Arpad, proiectul de hotărâre s-a aflat până de curând în dezbatere publică, dar Primăria doreşte să mai organizeze o consultare publică înainte de adoptarea acestuia, pentru a da posibilitatea cât mai multor cetăţeni să îşi exprime punctul de vedere.

„Am lansat în dezbatere proiectul care se referă la zonificarea oraşului din punctul de vedere al impozitării şi care ar trebui să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2017. Am primit o serie de observaţii din partea cetăţenilor, unele foarte corecte şi pertinente, pe care le vom include în proiectul nostru (...) şi am decis să organizăm şi o dezbatere publică la care pot veni şi personal cetăţenii înainte de a adopta această hotărâre în Consiliul local“, a declarat joi, primarul Antal Arpad.

Proiectul vizează modificarea sistemului actual de impozitare a cetăţenilor, respectiv introducerea impozitului diferenţiat în funcţie de calitatea infrastructurii şi nu strict de zona în care locuiesc. Acesta prevede delimitarea a patru ‘zone fiscale’, numerotate de la A la D, în funcţie de calitatea infrastructurii şi utilităţile de care dispun.

Practic, fiecare stradă din municipiu va fi inclusă în una dintre aceste zone pe baza anumitor criterii, cum ar fi distanţa faţă de centru şi faţă de zona industrială, reţele edilitare, canalizare menajeră şi pluvială, iluminat public, starea străzilor şi trotuarelor, siguranţă publică, etc, iar cetăţenii vor plăti impozit pe clădiri în funcţie de starea infrastructurii şi confortul zonei.

Antal Arpad a explicat că ideea a pornit de la faptul că municipiul Sfântu Gheorghe a beneficiat în ultimii 5-6 ani de investiţii masive în infrastructură, prin urmare nu mai există diferenţe semnificative între zonele din oraş în ce priveşte starea drumurilor, iluminatul sau alimentarea cu apă şi canalizare, în schimb există anumite diferenţe de la o stradă la alta în ce priveşte calitatea infrastructurii.

https://youtu.be/SC5MNaByzho

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.