ACTUALITATE 18 august 2016

Piscinele, bazinele și ștrandurile din județ, în atenţia Protecției Consumatorilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 811 vizualizări

Amenzi în valoare totală de 9.000 de lei

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna a realizat în perioada 11–22 iulie controale la piscinele, bazinele și ștrandurile din județ. În urma verificărilor, autoritățile au aplicat amenzi în valoare totală de  9.000 de lei și  avertismente.

Acțiunea a urmărit legalitatea funcționării spaţiilor de îmbăiere, respectarea legislației privind igiena acestora, existența listelor cu tarife și indicarea tarifelor în mod vizibil, respectarea legislației privind zonele naturale utilizate pentru îmbăiere, dar şi verificarea respectării conformităţii, calităţii, condiţiilor de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate în chioşcurile şi unităţile de alimentaţie publică din incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, precum şi în zonele de agrement, parcuri de distracţie, debarcadere şi altele.

Alimente expirate sau depozitate necorespunzător

Potrivit unui comunicat de presă, la 6 din cele 21 unităţi controlate pentru condiţiile de comercializare a alimentelor s-au constatat abateri de la prevederile legale. Astfel s-au aplicat 6 amenzi contravenţionale în valoare de 8.000 lei şi 6 avertismente.

„La un operator economic din mun. Târgu Secuiesc cu ocazia controlului s-au găsit produse alimentare nedepozitate corespunzător. Pentru abaterea constatată s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 2000 lei, produsele fiind oprite temporar de la comercializare. La o unitate de alimentație publică din mun. Târgu Secuiesc cu ocazia controlului s-au găsit produse alimentare cu data durabilității minimale depăşită. Pentru abaterea constatată s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 2000 lei, produsele fiind oprite definitiv de la comercializare. La două baruri din oraşul Covasna cu ocazia controlului s-a constatat lipsa informării consumatorilor asupra unității de măsură afarent prețului de vânzare a băuturilor alcoolice și nealcoolice respectiv a preparatelor alimentare. Pentru abaterea constatată s-a aplicat câte o amendă contravențională în valoare de 1000 lei. La o altă unitate de alimentație publică din oraşul Covasna cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat lipsa afișării gramajului la porțiile de mâncare. Pentru abaterea constatată s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 1000 lei”, arată comunicat de presă transmis de CJPC.

Fără buletine de analiză a apei şi fără vestiare

Mai mult, autorităţile au descoperit şi faptul că „la un bazin de recuperare aparţinând unui hotel din staţiunea Covasna nu era completat registrul de evidenţă a buletinelor de analiză a apei pentru îmbăiere. Pentru abaterea constatată s-a aplicat un avertisment. La o altă unitate de îmbăiere aparţinând unui alt hotel din staţiunea Covasna s-a constatat că piscina nu este dotată cu vestiare, spaţii pentru depozitarea hainelor/obiectelor personale ale utilizatorilor. De asemenea, prestatorul de servicii nu a putut prezenta nici un buletin de analiză privind verificarea calităţii apei în piscină, astfel evaluarea calităţii apei neefectuându-se conform prevederilor legale. Pentru abaterile constatate s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei şi un avertisment”, arată aceeaşi sursă.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.