ACTUALITATE 21 august 2016

Vitrinele din centrul oraşului Sfântu Gheorghe, înfrumuseţate de artişti

de Sever Ioan Miu | 625 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a anunțat un proiect de reabilitate al vitrinelor din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, care va demara în această toamnă. „E un proiect în curs de planificare, acum vorbim cu proprietarii magazinelor din centrul orașului (...) Vorbim în același timp și cu  studenții de la  facultăți de artă să vină la Sfântu Gheorghe și în perioada 1-5 septembrie, înainte de începerea școlii să reabiliteze niște vitrine de magazine în centrul orașului“, a anunțat Veres Nagy Timea, manager cultural la Biroul de imagine al Primăriei.

„Vrem ca la decorarea vitrinelor să se folosească marfa magazinului respectiv (...), dar asta depinde și de artist și de proprietar, dacă acesta din urmă e de acord. (...) În mod normal trebuie să luăm în considerare și partea economică atunci când e vorba de aspectul vitrinei. E un fel de marketing, cum arată vitrina (...) dar trebuie să fie și estetic, de aceea vin și artiștii, aceste două aspecte trebuie să se întâlnească în aceste vitrine“, a precizat Veres Nagy.

Proiectul este la început. „Încă nu am făcut bugetul detaliat, depinde și de planurile care vor fi făcute pentru vitrina respectivă. Pentru artiști va fi o practică profesională, nu primesc premii sau onorarii pentru asta, numai costurile de subzistență, primesc mâncare și cazare cât stau la Sfântu Gheorghe“, a detaliat managerul cultural.

Reabilitarea vitrinelor va fi un proiect pilot, care va schimba aspectul a 3-4 vitrine din centru, urmând ca, dacă va fi un succes, să fie extins și la alte magazine.

 

 

Teme articol: primarie amenajare vitrine
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.