ACTUALITATE 22 august 2016

Triatlon: Înscrierile la Cupa Háromszék, pe ultima sută de metri

de Sever Ioan Miu | 1049 vizualizări

Asociația Alpin Sport organizează pe 3 și 4 septembrie ediția cu numărul 25 a triatlonului Cupa Háromszék. Înscrierile la competiție se mai pot face până pe 26 august.

Noutăți la a 25-a ediție

Cupa Háromszék, este, potrivit organizatorilor, cel mai vechi concurs de acest gen din România. La această ediție, concursul se mută de la Reci la Valea Crișului, din motive tehnice, iar noul traseu are un grad de dificultate mai mare. Totodată, anul acesta, cupa este și Grand Finalul circuitului național de Cross Triatlon din România, după cum arată un comunicat al organizatorilor, Asociația Alpin Sport.

Prima ediție, în 1992

Prima ediție a concursului a avut loc în 1992, iar traseul a avut punctul de pornire în Sfântu Gheorghe, după cum își amintește Péter Károly, fost organizator şi concurent: „Locul de pornire al concursului a fost la ştrand, de acolo am parcurs pe biciclete distanţa până la Hăghig şi înapoi până la Fabrica de Ţigarete. Acolo a fost al doilea loc de schimb şi de acolo am alergat 5 km către Ilieni, iar după aceea înapoi până la Fabrica de Ţigarete”.  Nucleul celor care participau în primii ani la Cupa Haromszek „era format din: Szőcs Ervin, Szőcs Imre, Szász Gyula, Dani Kinga, Aştileanu Eduard, Dan Manolăchescu şi Péter Károly, ca mai apoi să se alăture şi alţii, ca spre exemplu: Koncz Sasa, Muscalu Gabi, Rácz Boti, Jakab-Benke Hajnika, Kelemen Péter, Pulugor Jocó, Bándi Alpár, Dombi András şi ceilalţi. Pe parcursul desfăşurării triatlonului s-au legat prietenii foarte strânse, ne-am antrenat împreună, am concurat împreună şi am avut un efect de încurajare între noi, astfel încât ne-am apucat şi de alte activităţi, ca de exemplu, alpinism, schi de tură, concursuri de aventuri/eco challenge, ba chiar în timpul liber mergeam împreună să ne şi distrăm (...). Cu toate că de multe ori la concursuri eram adversari, exista între noi un spirit competitiv foarte curat”, mai scrie Károly, într-un articol publicat pe alpinsport.ro.

Detalii privind competițiile

Organizatorii pun la dispoziția celor interesați posibilitatea de a se înscrie în diferite categorii de concurs: copii/Minitriatlon Individual, Cadet Individual, Junior Individual, Olimpic Individual și Ștafetă Olimpică. Tarifele de înscriere sunt de 120 lei/persoană la individual - taxa care nu include licența Federației Române de Triatlon -, respectiv de 360 de lei/echipă, la ștafete. Înscrierea copiilor (8-12) ani la cursa dedicată lor este gratuită. La copii, traseul este de  200 m înot, 3000 m bicicletă și 500 m alergare. La cadeți (14-16 ani), traseul presupune 400 m înot, 9,6 km bicicletă, 1,88 km alergare, iar juniorii (17-19 ani) vor avea parte de 750 m înot, 16,3 km pe bicicletă și 3,76 km de alergare. Concurenții peste 20 de ani vor parcurge 1500 m înot, 30,3 km bicicletă și 7,52 km alergare. Pe traseul de bicicletă, diferența de nivel pentru cei 30, 3 km este de aproape 1.042 de metri iar, la alergare, pe traseul de 7,52 de km există o diferență de nivel de 82 de m. Înscrierile se pot face până pe 26 august, pe site-ul alpinsport.ro (selectați, de sus, „Triatlon”, apoi „Înscriere”). Pe același site se găsesc alte detalii utile concurenților, cum ar fi regulamentul, beneficiile participanțiilor sau sugestii de cazare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.